Kia Sportage 2009: Parkeersensoren hoor geen geluid meer

Bouwjaar: 2009, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorinhoud (cc): 1991, Vermogen (kw): 100

Beste,
Ik hoor geen geluid meer van mijn parkeersensoren ( achteraan) van mijn Kia Sportage Bouwjaar 2009. Ik hoor ook geen geluid meer als ik de versnellingspook in achteruit schakel. Normaal eventjes gepiep. Wat zou de oorzaak zijn van het niet werken parkeersensoren.?Sensoren stuk? Of zoemer? Of iets anders?. Weet ook niet waar die zoemer zich zou bevinden. Kan er iemand mij informeren om het euvel op te lossen.
Mvg,
DB J

DBJ

Geplaatst door DBJ (0) , lid sinds 3 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Kia Sportage? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

oldford (0) PRO, 3 jaar geleden

Werkt je achteruitrijlamp nog wel?

DBJ (0), 3 jaar geleden

Mijn achteruitrijlampen branden nog bij inschakelen van de achteruit. Dat contact is nog ok.

kaleido 1 (1555) PRO, 3 jaar geleden

Schakelaar is een dubbel contact , uitlezen geeft het snelst een antwoord lijkt mij , zekeringen al gecontroleerd ?

DBJ (0), 3 jaar geleden

Ik vermoed dat dit contact op de versnellingsbak ergens is?
Heb wel oppervlakkig eens de zekeringen nagekeken. Binnenin het voertuig linkerzijde. Maar kan niet achterhalen welke ik precies grondig moet nakijken.

DBJ (0), 3 jaar geleden

Nog steeds niets hoorbaar. Zou dat nog bediend worden met een apart kontakt? Achteruit rijlichten branden nog. Wel geen geluid hoorbaar als men de versnellingspook in achteruit schakelt . Vroeger hoorde ik bij die bediening eventjes een gepiep.

DBJ (0), 3 jaar geleden

Probleem gevonden, het was een kabelbreuk.

    Hallo, ik heb het zelfde probleem. Weet jij waar de pieper zit en waar de kabelbreuk zat? De sensoren werken wel en worden ook weergegeven in het instrumentenpaneel maar heb geen geluid. Alvast bedankt. - Dafraver (0), 1 jaar geleden

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Kia Sportage of stel zelf een nieuwe vraag.