Kia Carens: Probleem banden en schakelen

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2000cc

Mijn banden vooraan slijten enorm snel ( vooral aan de binnenkant), het is nu de 2de maal dit jaar dat ik ze moet vervangen. Ook begint het stuur te trillen als ik meer dan 90 rijd vanaf 130 zijn de trillingen minder. De auto schakelt ook niet meer vlot, als ik van 2de of 5de versnelling naar 3de wil gaan moet ik dikwijls eerst naar neutraal schakelen. Weet iemand wat het probleem zou kunnen zijn. Groetjes

Veerle1986

Geplaatst door Veerle1986 (0) , lid sinds 10 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Kia Carens? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

jan T (20) PRO, 10 jaar geleden

dat de banden scheef slijten zal komen dat de uitlijning niet goed meer is dus bij nieuwe banden nu gelijk laten uitlijnen.
bij montage van nieuwe banden worden ze ook gebalanseerd dus dat moet dan goed zijn of er moet een velg krom zijn maar dat zien ze wel.
voor dat ze uitlijnen moeten ze wel kijken of er geen speling op kogels en/of rubber zit anders heeft het uitlijnen geen zin.
wat dat schakelen betrefd vermoed ik zo lezende dat de chychronisatie van de 3 de versnelling slecht is dat zal betekenen dat als je daar vanaf wil de bak uitelkaar moet.

groetjes jan.

Veerle1986 (0), 10 jaar geleden

Bedankt voor je reactie. De banden waren uitgelijnd en gebalanceerd bij de montage. Ik zal in de garage vragen om de velgen te checken als ze de nieuwe banden monteren en dat ze kijken of er geen speling zit. Is dat een grote kost de versnellingsbak? Groetjes

jan T (20) PRO, 10 jaar geleden

ja dat kost wel wat ja.

groetjes jan.

jeroenmonteyne (0) PRO, 10 jaar geleden

2 x banden op een jaar moeten vervangen zegt helemaal niets...

Veerle1986 (0), 10 jaar geleden

In de garage zegt men dat ik waarschijnlijk eens tegen de borduur gereden ben en dat de uitlijning niet meer goed is. Woensdag gaat de auto binnen voor nieuwe banden+ uitlijning. De versnellingsbak is een grote kost min 1500€ Ofwel laat ik het maken ofwel koop ik een nieuwe ik twijfel nog.

jan T (20) PRO, 10 jaar geleden

je kan ook vragen wat een ruilbak kost dan weet je dat je er een hebt die geheel,nagekeken is.

groetjes jan.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Kia Carens of stel zelf een nieuwe vraag.