Kia Cerato: Schakelprobleem ???

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Diesel, Motorcode: 15 CRDI

Dag samen,
Kort en bondig.
Wanneer de motor stationair draait en zijn versnelling in eerste of in die andere versnelling geschakeld wordt ga de pook terug van zelf naar zijn vrije stand, dit gebeurt niet als zijn handrem opstaat waardoor zijn vernellingen niet van zelf uit hun versnelling komen.
Zou het aan zijn motorsteun liggen ?
PS: Morgen komen ze toch met de wagen bij mijn thuis, gewoon eronder staan en mischien zie ik iets meer, wagen heeft maar 100000 km, dus veel kan het niet zijn.
Je ken dat wel, mensen vragen wat het kan zijn, en denken dat Jantje een glazen bol heeft, heb wel een dikke bolletje maar geen glazen bolletje hé.
Laat zeker iets van mij horen
Gr.
Jantje

firedriver

Geplaatst door firedriver (60) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Kia Cerato? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

kaleido 1 (1620) PRO, 10 jaar geleden

Jij moet wel schatrijk worden Jan , en allemaal van die mooie makkelijke klusjes ha ha.
Ik krijg een kaal bolletje , maar ook daar red ik het niet altijd mee.
Zou het inderdaad eens rustig gaan bekijken succes.

firedriver (60), 10 jaar geleden

Hey Kaleido,
Schatrijk, denk eerder schatrijp, eigenaar is een alleenstaande vrouwtje, je kent dat, mag niet teveel kosten, maar als ik iemand kan helpen waarom niet hé, het is voor mij eerder een hobby dan een bijberoep, waar vind je nog zo mensen ?
En van die makkelijke klusjes wordt ik grijs van, vorige week nog van iemand zijn versnellingsbak moeten opengooien maar was zeker niet op mijn gemak, ze weten dat ik het toch probeer, en dan nog iets, mijn vrouwke zelf is zot van mij aan het worden omdat thuis het werk blijft staan, maar toch werk ik liever aan wagens.
Gr.
Jantje
Ps: ben ook een kalle bolleke aan het krijgen, maar ja, liever dat dan iets anders hé, zolang mijn vrouwke van mij niet ga lopen is dat toch oké.

firedriver (60), 10 jaar geleden

Voila,
Heb nagekeken, motor- en versnellingsbaksteun waarbij het volgens mij ok was, versnelling blijven mooi zitten, denk dat ze beter eerst leert rijden met een wagen, dat maar een grote beurt gegeven en vrouwtje was ook content.
Had ook een rit met deze wagen gemaakt en volgens mij is er niets aan de hand, van het moment dat je zijn koppelingspedaal een klein beetje loslaat vertrekt de wagen dadelijk, heeft het altijd gehad volgens de vrouwtje, bedreft een hydrolische koppeling waabij ik niet kan afstellen, koppelingsvork werkt als normaal.
GR.

Jantje

kaleido 1 (1620) PRO, 10 jaar geleden

Misschien een beetje lucht in het systeem , waardoor de slag korter wordt .

Hans4040 (310) PRO, 10 jaar geleden

Het koppelingspedaal is vaak wel af te stellen, onder het dashboard...

firedriver (60), 10 jaar geleden

Zal eens de volgende keer nog eens nakijken, heb het negekeken, en kwam onder zijn dashbord regelbouten tegen maar deze dienen volgens mij om de aanslag te regelen wanneer zijn pedaal losgelaten wordt, dan komt deze pedaal zogezegd tegen deze aanslaag.
En als het toch zo is, spring ik even bij haar binnen.
Gr.
Jantje

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Kia Cerato of stel zelf een nieuwe vraag.