Kia Sportage 2010: Schokdempers achter vervangen

Bouwjaar: 2010, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: G4KD, Motorinhoud (cc): 2000, Vermogen (kw): 120

Lui. Vraagje. Ik wil de achter schokdempers van mij Sportage vervangen door nieuwe. Reden, de auto zakt na bijvoorbeeld een drempel te ver door. Controle wijst uit dat de dempers niet "slecht" zijn, maar bij deze uitvoering (2010 SLE) wat aan de lichte kant zijn. Het liefst zou ik Koni Load-Adjusters plaatsen daar ik daar heel veel KM onder andere auto's gereden heb. Maar Koni maakt deze niet meer (helaas). Koni heeft nu de Heavy Track lijn. Volgens mij zijn deze echter meer gemaakt voor terreinwagens. Wat kan een alternatief zijn voor de standaard dempers? Wat ik wil voorkomen is dat ik dempers bestel die weer net zo zacht zijn als de standaard dempers. Hoor het graag.

Alvast bedankt voor jullie reacties.
groeten uit de Wormer

Xantia12362

Geplaatst door Xantia12362 , lid sinds 15 jaar geleden

6 Reacties

ferdinand, 5 maanden geleden

Bilstein is een kwalitatief goede schokbreker.Ik plaats ze altijd.Zijn niet goedkoop.

aangepast door admin.

Xantia12362, 5 maanden geleden

Beste Ferdinand. Dank je voor je antwoord. Ja, Bilstein is bekend hier. Heb op hun site gekeken, maar voor zover ik het kan zien hebben ze géén achterdempers in hun programma zitten voor mijn auto. Wel schroefveren. Ik ga eens kijken wat de importeur hier wat in kan betekenen.

Groeten uit de Wormer

ferdinand, 5 maanden geleden

Bij Autodoc 75 euro per stuk.

kaleido 1 PRO, 5 maanden geleden

Schokdempers dragen de auto niet , dat doen de veren , als de auto ver doorzakt zijn eerder de veren te slap geworden , schokdempers , het woord zegt het al , dempen de schok , slechte dempers zullen de schok slechter dempen maar niet het inzakken tegen gaan .

Beste antwoord, geplaatst door sleutelaar1952 PRO, 5 maanden geleden

Kaleido heeft volkomen gelijk, betere veren is de juiste oplossing

Xantia12362, 5 maanden geleden

Lui. Allemaal bedankt voor jullie reacties. Ik heb met de importeur van Bilstein in Nederland gebeld, Biesheuvel Autosport. Er zijn idd helaas géén schokdempers voor de Sportage SL-E. Jammer. Het zijn dus Koni's Heavy Track geworden. Dit op aanraden van Koni zelf. Voor de volledigheid ook nieuwe veren besteld, komt alles vast goed.

Groeten uit de Wormer.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Kia Sportage of stel zelf een nieuwe vraag.