Kia Sportage 2006: schokken

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: G4GC, Motorinhoud (cc): 2000, Vermogen (kw): 104

Bij wegrijden schokt de auto. vooral in de lagere versnellingen ook. Valt niet knap mee te rijden. Moet eigenlijk koppeling laten slippen en meer gas geven. Ligt niet aan mij,anderen die proberen hebben hetzelfde probleem. Mijn vrouw wil niet meer rijden. Heeft iemand enig idee?

nihuni00

Geplaatst door nihuni00 , lid sinds 16 jaar geleden

4 Reacties

kaleido 1 PRO, 3 maanden geleden

Kan komen door een slechte koppeling , brandplekken op drukgroep/vliegwiel , defecte radiaal/tangentiaalveren die normaal de schokken opvangen.
2 massa vliegwiel defect.
Of de auto loopt niet goed op alle cilinders.
Slecht lopen is uit te lezen , dan kun je meteen de garage ook even de koppeling laten beoordelen.

    Dank je, dat klinkt niet best. Meerdere mogelijkheden dus. Ga kijken of ik hier wat mee kan. Hoop op iemand die dezelfde klachten heeft of heeft gehad. - nihuni00, 3 maanden geleden

poloR6, 3 maanden geleden

Of bougies en bobine kan ook

nihuni00, 3 maanden geleden

Ik heb hem ongeveer drie en een half jaar. Van begin af aan heeft hij het, maar ik dacht dat het wennen zou zijn. Heb het later bij een beurt wel opgenoemd, maar ze zeiden dat ze het niet zo snel konden vinden. Heb het toen maar zo gelaten. Nu lijk het nog wel iets erger en is niet leuk meer, vandaar mijn vraag aan jullie.

nihuni00, 3 maanden geleden

Bedankt trouwens polo voor het meedenken.

    Momenteel ben ik op vakantie. Hoop later verder te onderzoeken en te berichten. - nihuni00, 3 maanden geleden

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Kia Sportage of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.