Kia Cerato: Stroeve versnellingsbak

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.5

Hallo,

Ik heb sinds 2 maanden een jonge tweedehandse kia cerato gekocht.Bij de proefrit is was het me nog niet opgevallen,maar na een tijdje er mee te rijden vindt ik de versnellingsbak tegenvallen.Vooral de eerste,tweede en achteruit gaan soms zeer stroef in versnelling.Wat ik ook merk is dat het probleem zich pas begint voor te doen als de motor warm is/wordt.Ik vermoed dat deze versnellingsbak kabel gestuurd wordt.Kan hier iets aan geregeld worden,en zijn er mischien nog mensen met dit probleem?

Marc

spotterke

Geplaatst door spotterke (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Kia Cerato? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

jk.venema (0), 16 jaar geleden

Hallo,

Hij wordt inderdaad met kabels bediend.
Ik heb een nieuwe Cerato in 2005 gekocht en ik heb er al een andere bak onder gekregen toen ik 15000 km had gereden.
Wat ik ook heb is bij het schakelen van 1 naar 2 dat het toerental zo hoog blijft dat het schakelen bijna onmogelijk is , maar de garage zegt daar niets aan te kunnen doen . ( dat zou met de afstelling van de motor te maken hebben ( Emissie??? ))

spotterke (0), 16 jaar geleden

[quote=jk.venema]Hallo,

Hij wordt inderdaad met kabels bediend.
Ik heb een nieuwe Cerato in 2005 gekocht en ik heb er al een andere bak onder gekregen toen ik 15000 km had gereden.
Wat ik ook heb is bij het schakelen van 1 naar 2 dat het toerental zo hoog blijft dat het schakelen bijna onmogelijk is , maar de garage zegt daar niets aan te kunnen doen . ( dat zou met de afstelling van de motor te maken hebben ( Emissie??? ))[/quote]
Hallo,
Jammer te horen dat je al zo snel een nieuwe bak moest hebben.Wat was er dan mis mee?
Bij mij blijven/zijn de toerentallen wel normaal,alleen gaan de 1,2 en achteruit nogal slecht.Daar heb ik soms het gevoel bij dat deze maar amper in versnelling zitten.

jk.venema (0), 16 jaar geleden

Hallo,

Het opschakelen van 1 naar 2 ging heel moeizaam, want als je even snel op wou trekken dan bleef het toerental zo hoog ( terwijl ik het gaspedaal helemaal los had )dat ik hem niet in de tweede versnelling kon krijgen zonder dat het met veel herrie ging .
Hij wou niet goed terug schakelen van 4 naar 3 en later ook haast niet meer naar z'n 2e versnelling.
Het was alleen jammer dat ze bij de Kia dealer daar zo moeilijk over deden,want het lag volgens hun aan mij ( ik rijd ook nog maar 24 jaar in een auto en heb dit nog nooit meegemaakt).

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Kia Cerato of stel zelf een nieuwe vraag.