Kia Picanto 2013: Stuur trilt bij geen gladwegdek

Bouwjaar: 2013, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld

Hallo!

Als ik met mijn auto (Kia picanto) bijvoorbeeld over kasseien rijd, dan trilt het stuur heel erg! Ik heb de auto zo gekocht dus ik weet niet of het een nieuw probleem is.
Ik had dit ook met mijn lesauto Hyundai i10 (soort gelijk model) en de rij instructeur gaf aan dat dit geen probleem is.

Voor de rest heb ik er geen last van als hij op een glad wegdek rijdt of doet de auto ook niet raar. Mijn vraag is dan ook of dit te verhelpen is? Of dat dit wel schadelijk kan zijn op langer termijn?

Alvast bedankt!

MissD

Geplaatst door MissD , lid sinds 1 maand geleden

3 Reacties

kaleido 1 PRO, 1 maand geleden

Reacties in het onderstel worden doorgegeven in het stuur , dat is nu eenmaal zo , is verbonden aan elkaar.

MissD, 1 maand geleden

Maar mijn vriendin heeft ook een Kia picanto uit 2010 wel, maar die trilt niet even hard. Dus ik heb toch wel een stressje dat er iets mis is. Die is wel recentelijk gekeurd en daarop is niks aangegeven. Maar kan er niets worden aangedraaid of iets dergelijks om dit te voorkomen?

kaleido 1 PRO, 1 maand geleden

Je praat volgens mij over oude en nieuwe type , appels en peren dus.
Laat het onderstel op speling controleren bij de dealer die weet precies wat goed en niet goed is , laat ze rijden en een conclusie trekken als je zoveel angst hebt.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Kia Picanto of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.