Kia Venga 2013: Stuurkolom (huis)

Bouwjaar: 2013, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: G4FA, Motorinhoud (cc): 1400, Vermogen (kw): 66

Zodra je rechtuit gaat op de snelweg is het alsof het stuur plakt als je het stuur draait zit een zwaar punt in. is iemand bekend met het probleem?

Martien672127

Geplaatst door Martien672127 (0) PRO , lid sinds 2 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Kia Venga? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Siem Bijman (140) PRO, 2 jaar geleden

Ken het niet van de Kia's maar kwam bij de Honda Jazz (oa bj 2005 )wel voor.. Zat toen in het stuurhuis meende ik. Heb jij niks aan natuurlijk, maar wilde maar aangeven dat het eerder wel eens voorkwam en dat het best een stuurhuisprobleem kan zijn.

Bloemetjes (0), 2 jaar geleden

Heb hetzelfde probleem met mijn Hyundai IX20 1.4 (bj 2014) gehad. Rijdend op een rechte weg en je wil iets naar links of recht corrigeren dan gebeurt er eerst niets en als je dan iets meer stuurt dan gaat het in eens veel te veel die kant op. Een beetje een dood punt in de besturing. Mijn auto is toen (binnen de garantie) terug geweest naar de dealer en die heeft het bovenste gedeelte van het stuurhuis, het gedeelte waarin de elektrische bekrachtiging zit, vervangen. Daarna probleem opgelost, stuurt weer als een scheermes. Wel een dure reparatie. Het stuurhuis gedeelte koste rond de € 700 - € 800 en daarbij op nog het arbeidsloon.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Kia Venga of stel zelf een nieuwe vraag.