Kia Venga 2013: Stuurkolom (huis)

Bouwjaar: 2013, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: G4FA, Motorinhoud (cc): 1400, Vermogen (kw): 66

Zodra je rechtuit gaat op de snelweg is het alsof het stuur plakt als je het stuur draait zit een zwaar punt in. is iemand bekend met het probleem?

Martien672127

Geplaatst door Martien672127 PRO , lid sinds 4 maanden geleden

2 Reacties

Siem Bijman PRO, 4 maanden geleden

Ken het niet van de Kia's maar kwam bij de Honda Jazz (oa bj 2005 )wel voor.. Zat toen in het stuurhuis meende ik. Heb jij niks aan natuurlijk, maar wilde maar aangeven dat het eerder wel eens voorkwam en dat het best een stuurhuisprobleem kan zijn.

Bloemetjes, 2 maanden geleden

Heb hetzelfde probleem met mijn Hyundai IX20 1.4 (bj 2014) gehad. Rijdend op een rechte weg en je wil iets naar links of recht corrigeren dan gebeurt er eerst niets en als je dan iets meer stuurt dan gaat het in eens veel te veel die kant op. Een beetje een dood punt in de besturing. Mijn auto is toen (binnen de garantie) terug geweest naar de dealer en die heeft het bovenste gedeelte van het stuurhuis, het gedeelte waarin de elektrische bekrachtiging zit, vervangen. Daarna probleem opgelost, stuurt weer als een scheermes. Wel een dure reparatie. Het stuurhuis gedeelte koste rond de € 700 - € 800 en daarbij op nog het arbeidsloon.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Kia Venga of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.