Lancia Y: Houdt in en rijdt stotend

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 12-8v

Hallo, ik zit met een probleem. De Y van mijn vriendin rijdt stottend (in alle versnellingen) en hangt niet lekker aan het gas. Net alle filters en bougies vervangen en toen was het een paar dagen weg. Nu begint het zachtjes weer. Iemand daar ervaring mee? 2 weken geleden heb ik de middendemper (uitlaat) vervangen en daarvoor was er geen probleem.

chris62

Geplaatst door chris62 (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Lancia Ypsilon? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Hendrik4290 (0) PRO, 13 jaar geleden

Bougiekabels en bobijnen controleren, zitten de bougiestekkers ver genoeg aangedrukt?

Hendrik4290 (0) PRO, 13 jaar geleden

Oei, twee keer doorgestuurd.

chris62 (0), 13 jaar geleden

Volgens mij wel. Heb ook de bougies vervangen. Kan het iets met vocht te maken hebben? Doorgeslagen bougiekabel?

chris62 (0), 13 jaar geleden

Mmm, opeens liep de temperatuur op (lampje ook branden, dus echt heet). We gingen kijken, weg koelvloeistof........ Zeer waarschijnlijk toch een lekke koppakking, hoewel we nooit extreem veel witte uitlaatgassen hebben gezien. Als ik zo op de site kijk een bekend probleem???? Hij wordt nu onder handen genomen dus wordt vervolgt.

chris62 (0), 13 jaar geleden

Inderdaad de koppakking is vervangen en natuurlijk ook gelijk de dustributiesnaar en de spanrol. Probleem opgelost! Wel weer een aanslag op de beurs (€ 450,-)

Doordat de spanrol is vervangen is het hoge gierende geluid vlak ne het starten ook verdwenen, mooie bijkomstigheid.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Lancia Ypsilon of stel zelf een nieuwe vraag.