Lancia Ypsilon: rembrkrachtiging Lancia Y 2003 (oud model)

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.2 16v

Hallo,

Mijn vriendin belde net dat haar remmen opeens niets meer deden, tenzij ze heel hard trapte (dus rembekrachtiging weg leek mij).
Even later werkte dit opeens weer goed.
Ook rook ze een vreemde lucht, een hele scherpe lucht, beetje een brandlucht. Vanavond onder de kap duiken, iemand een richting om in te zoeken/ en hoe?
De ANWB is er bij geweest en zei: hoogstwaarschijnlijk de rembekrachtiger (bv lek membraam oid). In eerste instantie dacht ik dat ook, maar ik heb nu zelf een lange rit gemaakt en hij remt als een tierelier. Wat mij echter niet verteld was, ik kwam er onderweg achter, was dat het abs lampje brandt. Even op een gladde weg de abs getest, deze werkt niet meer, de wielen blokkeren eenvoudigweg.
Het vacuum is goed, het slangetje zuigt er lekker aan.

Gr. Erwin

Erwin2907

Geplaatst door Erwin2907 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Lancia Ypsilon? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

12 Reacties

jeroenmonteyne (0) PRO, 13 jaar geleden

Aangezien je verbrande lucht geroken hebt zullen de remmen heel waarschijnlijk overhit geweest zijn wat tot gevolg kan hebben dat je bijna niet meer kan remmen.
Dus moet er ergens een rem geblokkeerd geweest zijn, of het kan ook de abs blok zijn die de remmen deed oververhitten.

Erwin2907 (0), 13 jaar geleden

Hoi Jeroen, bedankt dat je meedenkt
Bedoel je dat de auto (bv door het ABS systeem) hard geremd moet hebben en dan zonder dat zelf te doen? Ik snap niet precies wat je bedoelt denk ik.

jeroenmonteyne (0) PRO, 13 jaar geleden

Ik vermoed dus dat de remmen hebben blijven hangen. Dit kan doordat ze vast zijn komen te zitten of zo...
Of misschien ook als bvb de abs heeft moeten werken en er daarna een klep of zou blijven hangen zijn in het kleppenblok van de aub.
Je kan eens controleren of alle wielen allemaal mooi vrij rond draaien.

Erwin2907 (0), 13 jaar geleden

Hoi Jeroen,
De auto loopt mooi vrij. Ik heb dit getest door de auto uit te laten rollen tot stilstand. Mijn vriendin zei dat ze verder niets vreemds heeft gevoeld aan de auto. Maar ja, als de motor door kapotte accu nog maar de helft van zijn start toerental haalt hoort ze dat ook niet...

Kan de ABS apart uitgelezen worden? Met mijn simpele scannertje krijg ik enkel de motor storings codes en daarvan is het geheugen leeg.

jeroenmonteyne (0) PRO, 13 jaar geleden

Ja, dit kan uitgelezen worden met Fiat diagnose apparaat.

Erwin2907 (0), 13 jaar geleden

ik ben mijn elm 27 kabel aan het omkatten. dan zou ik de abs module uit moeten kunnen lezen. Bericht volgt.

Erwin2907 (0), 13 jaar geleden

Het is gelukt na lang prutsen, ik kan de ABS uitlezen met mijn omgebouwde ELM kabel. Dat uitlezen heb ik gedaan met FiatEcuScan. Daar kwam de volgende foutcode uit:
OC-Rear LH spead sensor not feasible / Generic / 20
Daarna heb ik gereden en de snelheidssignalen van de vier wielen afzonderlijk bekeken. In stilstand geven deze alle vier 1,8 km/h aan. Ga ik dan rijden dan gaan alle snelheden omhoog, behalve die van sensor linksachter.
Als ik onder de auto kijk valt me op dat een rubberdop uit de binnenkap remtrommel weg is aan de linkerkant. Maar dat hoeft natuurlijk niks met de storing te maken hebben.

Is er een manier om de sensor te testen/ te kijken of het niet aan de bedrading ligt?

En de term Not Feasible, wat moet ik daarvan denken? Als ik het letterlijk vertaal betekent het "niet uitvoerbaar"

Erwin2907 (0), 13 jaar geleden

Update:
Vandaag de boel gedemonteerd. Wat bleek, er is een remvoering losgekomen van het metaal. Deze zat los op de remschoen geplakt. Nog nooit meegemaakt dit. Dus meteen de remschoenen maar even vervangern van t weekend.
De ABS sensor ook gevonden. Ik kan de stekkerverbinding niet vinden. De kabel loopt zo de wagenbodem in. Waar vind ik de stekker aansluiting om de abs sensor te testen?

Renaultmonteurtje (0) PRO, 13 jaar geleden

Ik meen dat deze sensor niet meer door te meten zijn, deze sensoren krijgen 12volt, en aan de hand van de ring verandert de spanning.

Erwin2907 (0), 13 jaar geleden

Het is een Bosch 0-265-007026 sensor. Helaas kan ik op internet geen info vinden wat dit voor type sensor is.

Erwin2907 (0), 13 jaar geleden

De remvoeringen heb ik aan beide zijden vernieuwd. Aan de rechterkant was de voering bij 1 schoen ook al aan het loslaten.

Iemand die weet waar de ABS stekker los gehaald kan worden? Ik kan dit echt niet vinden.

Erwin2907 (0), 13 jaar geleden

De ABS stekker ging de bodemplaat in en komt onder de achterbank uit, waar de stekker zit. ABS sensor besteld bij Tuynder en deze gemonteerd. De wielsnelheid wordt nu weer weergegeven voor dit wiel, dus foutcode gewist via fiatecuscan en deze komt niet meer terug. ABS werkt nu ook weer correct.

Overigens heb ik bij de oude en nieuwe sensor weerstand over de sensor gemeten. Dit kwam op beide sensoren op oneigig hoog, dus deze ABS sensoren zijn niet door te meten met multimeter inderdaad.

Probleem opgelost.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Lancia Ypsilon of stel zelf een nieuwe vraag.