Lancia kappa tds: temperatuur

Bouwjaar: 1996

vraagje bij normaal gebruik is alles goed maar zodra ik de moter lang stationair laat lopen of in de file zit gaat de temperatuur te ver omhoog zelfs tot in het rood ,weet iemand waar dat probleem vandaan komt.

sammy10715

Geplaatst door sammy10715 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Lancia Kappa? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

VEDAT (0) PRO, 20 jaar geleden

Waarschijnlijk werkt je koelvin niet. Als de motor lang stationair draait dan wordt deze niet gekoeld door rijwind en moet de koelvin bijspringen. De vinmotor wordt aangestuurd door een thermoschakelaar op het radiateurhuis(in de meeste gevallen).succes

Herben (0), 20 jaar geledenbezit kappa tds 1997 en tevens idem probleem.

Alleen werkt de koelfan(-schakelaar) wel, maar koelt temperatuur niet verder af en blijft hangen of stijgt (eenmaal tijdens 't rijden tot in rood en liep weer af!).

Vindt wel dat de stand "temperatuur" van de motor onder de "normale bedrijfstemperatuur" valt, 60 ipv 80 gr.!

Herben (0), 20 jaar geledenNa vervangen van het thermostaat(-huis) heb ik tot op heden geen problemen! nl. thermostaat bleef af en toe gesloten waardoor het niet voldoende circuleert en (over-)drukt de koelwater via het expansievat naar buiten. Ontstaat dus een luchtbel in het circuit.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Lancia Kappa of stel zelf een nieuwe vraag.