Lancia Thema 1993: vraagjes

Bouwjaar: 1993

Hoi ik ben in het bezit van een lancia Thema 2.5 turbo diesel (118 pk) uit 1993. Ik heb deze auto 2 weken geleden gekocht en hij heeft 285000 kilometer gelopen. Hij start prima en loopt als een zonnetje. Als je de kap lostrekt dan roest de motor erin; ik zie nergens olielekkages. Wel is er bij het inkomen van de turbo een rook/roetwalm te zien. Ik heb een paar vraagjes:* is deze motor reeds een direct ingespoten diesel oftewel een tdi in volkswagen termen.

* Zijn er nog bijzonderheden met deze motor waar ik absoluut aan moet denken of die ik extra goed bij moet houden (de zwakheden van de motor etc).Ik vraag dit omdat ik namelijk met deze auto vanaf juli tot en met december heel Europa doorreis.Alle tips zijn welkomMet vriendelijke groet,jim

jvommen

Geplaatst door jvommen , lid sinds 19 jaar geleden

1 Reactie

Thijs11395 PRO, 19 jaar geleden

Beste Jim,

Volgens de AutoWeek-site is dit nog een indirect ingespoten diesel. Precies hetzelfde blok werd ook geleverd in de Fiat Croma 2.5 D. Daarvan was er ook een versie met direct ingespoten 1,9 liter TD, die door Fiat 2.0 TD i.d. genoemd werd. Dus ik denk inderdaad dat jij met een indirect ingespoten diesel te maken hebt.

Volgens mij kwam dit blok van de (Italiaanse) fabrikant VM en is het ook geleverd in de grotere Citroens en Peugeots, als ook de Range Rover en Rover 800. Ik denk dat er her en der dus genoeg onderdelen en ervaring over deze motor zal zijn.

Goede reis, Thijs Adriaans

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Lancia Thema of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.