Land Rover Defender: Afgebroken wielmoer

Bouwjaar: 1988, Brandstof: Diesel

Van deze Landrover Defender 90 , bouwjaar 1988 is een wielmoer afgebroken. Nu willen wij graag een nieuwe set moeren bestellen, maar origineel is alleen een moerenset leverbaar die veel te groot zijn voor deze lichtmetalen velgen. Blijkbaar heeft men dus een niet origineel merk gemonteerd, maar dat is niet te achterhalen. Bij een bandenleverancier kunnen ze ons ook niet verder helpen. Wellicht is er iemand die dit al eens eerder heeft meegemaakt en weet waar deze moeren te verkrijgen zijn. Het zijn moeren die een schacht hebben met een buitendiameter van 20 mm en een schachtlengte van pak 'm beet 17 mm. Zie de afbeeldingen.
Het betreft dus geen conische moeren maar er zitten in de velg exact ronde gaten van eveneens 20 mm waar deze moeren precies in vallen, met een grote ring er tussen.

Zelf zit ik te denken aan moeren van bv Daihatsy Rocky of Suzuki Vitara, maar misschien weet iemand of dit zo is.

[url=http://imageshack.us][img]http://img238.imageshack.us/img238/2609/...[/img][/url]
[url=http://imageshack.us][img]http://img133.imageshack.us/img133/1831/...[/img][/url]

Siem Bijman

Geplaatst door Siem Bijman (160) PRO , lid sinds 23 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Land Rover Defender? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

ton11564 (0), 17 jaar geleden

Ik zit meer te denken aan MG B. De V-8 en Jubilee velgen hebben deze constructie ook. Voor zover ik gezien hebben zowel de Rocky als een Viatra conische wielmoeren. Zoals heel veel auto's ze hebben.
Meeste kans lijkt me bij die "rare" Engelsen en eventueel amerikanen. Als die pick-ups en Jeeps grote velgen hebben zijn ze volgens mij ook vaak met dit soort wielmoeren vastgezet.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Land Rover Defender of stel zelf een nieuwe vraag.