Land Rover Discovery: Check engin

Bouwjaar: 1999

Ik ben in het bezit van een LR Discovery 300 tdi automaat. Geregeld komt het voor dat de motor inhoudt en het lampje check engin op licht. Dit gebeurt doorgaans na start bij het toerental tussen de 1500 en 2000 omw/min. In 2004 heeft de auto ca. 10 weken bij de dealer gelogeerd en heeft men tenslotte de steker van de "drive by wire" er van tussen gehaald omdat deze sterk was gecorodeerd. Al die tijd heb ik met een auto van de dealer gereden en volgens de chef werkplaats heeft de fieldmanager van Landrover het opgelost. Nu een jaar later en geen garantie meer, steekt dit euvel weer op. Eerdere exemplaren uit de Discovery 1 serie hebbben een mechanische verbinding vanaf het gas pedaal. Omdat het hier om het laatste exemplaar gaat van de serie 1 is deze uitegrust met de genomde "drive by wire" . De garage waar ik momenteel in onderhoud ben heeft dit meduim aanbevolen. en hoop dat jullie mij kunnenhelpen

Kortom: 1e motor houdt in bij 1500 tot 2000 omw/min.
2e het lijkt of dit weers afhankelijk is (bij vochtig weer meer storing) 3e boven 2000 geen storing waargenomen.
4e door dealer steker "drive by wire" en stukje kabel vervangen.
5e mijn eerste idee gaat uit naar de potmeters van het gaspedaal, maar weet niet waar deze zitten en kan dit idee niet onderbouwen.
6e mijn tweede idee gaat uit naar de soldeerverbinding welke de functie van de eerder genoemde stekerverbinding heeft vervangen en op aanraden van de fieldmanager is uitgevoerd, is incorrect.

Voordat ik grote kosten ga maken die niet leiden tot oplossen van het probleem, doe ik deze oproep.

W de Jager

Geplaatst door W de Jager (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Land Rover Discovery? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

chaan (0) PRO, 18 jaar geleden

Computer uitlezen en op aanwezige foutcodes controleren. Aanwezige foutcodes eerst oplossen dan data van sensoren bekijken (gaspedaalpositie, gaskleppositie, luchtmassa, turbodruk, etc.).
Zonder deze controle is het moeilijk te zeggen waar het aan ligt.
Regenachtig weer kan gesimuleerd worden door met een plantensproeier water op de connectors te spuiten.

chaan (0) PRO, 18 jaar geleden

Hoe staat het met je probleem? Het is niet meer dan fatsoenlijk om antwoord te geven.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Land Rover Discovery of stel zelf een nieuwe vraag.