Land Rover Discovery Series Ii: niet te starten

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 4.0 V8

Na koude start 3km gereden, motor afgezet, sleutel in kontakt gelaten, uitgestapt voor hooguit 1 minuut, weer ingestapt, startpoging, maar geen resultaat.
Bij kontakt aan gaan alle controlelampjes branden, behalve de lampje naast de selecteurhandel van de automatische versnellingsbak. Verder is bij aanzetten van het contact het bel signaal hoorbaal en gaat het rode lampje van de startblokkering niet uit.
Geprobeerd met de afstandbediening de auto op en weer van slot af te zetten met het idee dat wellicht de startblokkering iets mankeert (alhoewel dan nog steeds vreemd is dat de lampjes naast de versnellingshandle niet branden) maar de zenders werken in eerste instantie niet. Ook de reservesleutel geprobeert, geen verschil. De auto een stuk vooruit geduwd en nogmaals geprobeert (straling??) maar geen resultaat.
Gedacht aan misschien iets in de selecteurhandel of de modeknop om de bak in sportmodus te zetten, daarom de kap er afgehaald, maar niks te zien wat evt in verband kan worden gebracht met te bruusk in P zetten of iets dergelijks.
Auto naar de garage gesleept, in eerste instantie geen contact met de wagenelectronica, maar later toch gelukt, echter geen storing gevonden.
Suggesties?

jpdV8

Geplaatst door jpdV8 (0) PRO , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Land Rover Discovery Series Ii? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

gerard0123 (0) PRO, 12 jaar geleden

hoi
ik heb niet veel verstand van landrover maar
misschien een overbelast canbus systeem door een defect regelapparaat. Als een regelapparaat defect is en daardoor steeds weer opnieuw berichten om de bus plaats kan het zijn dat andere berichten niet meer op de bus kunnen. Dit verklaard het niet starten, het niet reageren op de handzender en dat er geen contact mogelijk is met wagen electronica.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Land Rover Discovery Series Ii of stel zelf een nieuwe vraag.