Land Rover Freelander: Schavend geluid Freelander

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1800

Zins gisteren verneem ik een schavend geluid van voren wanneer ik zachtjes moet remmen. Bijvoorbeeld bij een verkeerslicht (remmen-optrekken) en af en toe in bochten (naar rechts). De remmen zijn nog intact en schoongemaakt. Ik heb wel eens gelezen over een zgn 'kussenblok'op de achteras.....kan dat??

Ik hoor het graag!!

Mvrgr

W.J.Holwerda

Whol

Geplaatst door Whol (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Land Rover Freelander? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

anoniem-1573996169 (0), 16 jaar geleden

geluid komt van voor,hoef je achter niet te zoeken,ik denk gewoon harde blokken die schaven,en omdat het af en toe in de bochten is denk ik dat je een beetje wiellager speling hebt zodat je wiel een klein beetje kantelt en daar reageren je remmen op,is het een vierwieldrive of zit er een naafblokkering voor op.

Whol (0), 16 jaar geleden

Hallo Robby,

Bedankt voor je reactie.........ik ben vrijdag naar de garage geweest en hebben samen eens een proefrit gemaakt........had niets te maken met de 'kussenblok'wat ik eerst vermoede.........het was de remklauw!
Deze zat helemaal vast, waardoor de remblokken aan één kant versleten waren, terwijl de remmen pas geleden nog schoon zijn gemaakt (niet vervangen).........Probleem dus opgelost!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Land Rover Freelander of stel zelf een nieuwe vraag.