Lexus Rx300: dynamopoelie maakt geluid bij uitschakelen

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Benzine, Motorcode: 350 2GR-FE

Hallo,
Zodra ik de motor van de RX 350 (met inwendige ketting distributie) afzet, hoor ik een krakend / schurend geluid. Waarschijnlijk is het het vrijloopmechaniek van de dynamopoelie. Ik rij er al een jaar mee maar wil er vanaf, maar het vrijwiel is moeilijk bereikbaar en je hebt speciaal gereedschap nodig.
Wie kent dit probleem en hoe is dit vrijwiel op de beste manier te vervangen ? Of is het inwendige mechaniek op een of andere manier te smeren?
Met dank, marsy

marsy

Geplaatst door marsy (0) PRO , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Lexus RX300? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

joba (0) PRO, 12 jaar geleden

Speciaal gereedschap kun je bij een autospeciaalzaak bestellen. Internet is ook mogelijk. Normaal gesproken moet je uiteraard de multiriem demonteren, het speciaal gereedschap dopje, zie voorbeeld:
http://www.delmau-shop.nl/a-11780832/ger...

Succes

moderator pc forum (0) PRO, 11 jaar geleden

[b] Beste marsy, vergeet niet om de oplossing ook te vermelden. Degene die helpt bij het oplossen van een probleem hoort graag hoe het is afgelopen![/b]

marsy (0) PRO, 11 jaar geleden

Was niet de dynamopoelie maar de veer van de spanrol die in trilling raakte bij het afzetten van de motor. Na vervangen van de spanrol en het licht smeren van de veer is het irritante geluid verdwenen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Lexus RX300 of stel zelf een nieuwe vraag.