Lexus LS400 1996: Speling in besturing en geluiden in automaat

Bouwjaar: 1996

Sinds juli vorig jaar ben ik in het bezit van een ls400 bouwjaar 1996, gekocht bij de Lexus dealer met 1 jaar garantie.
De auto had volgens hun een beurt gehad (kmst 165000) en zou goed in orde zijn. Ze hadden de pech dat ze niet met een leek op autogebied te maken kregen en al spoedig bleek dat er veel mankeerde aan de auto,'t was een hele waslijst, tot en met een onterechte apk goedkeuring. Veel is na excuses opgelost, echter niet alles, vandaar nog enkele vragen. In de besturing zit vrij veel speling in de rechtuitstand, er zit speling op de onderste fusees , ook knakt er soms iets in scherpe bochte in het stuur.
Heeft lexus standaard al enige speling op fusees of is de speling bij nieuwe fusees afwezig?. Ik heb gezien dat er al onderdelen vervangen zijn zoals reactiestangen.Het onderstel is wel stil, ook op slechte wegen. Ook is de automaat in zijn eerste versnelling bij warme motor heel licht hoorbaar. Volgens de dealer is er niets aan de hand. De dealer beweert ook dat klepspeling niet gekontroleerd hoeft te worden , terwijl het instruktie boek toch duidelijk zegt dat dit wel moet en dat er eventueel shims gewisseld moeten worden. Ik weet dat deze klus tijdrovend kan zijn, echter als het toch moet dan doe ik 't zelf maar. Omdat er geen reserve afstandsbediening bij het klasse3 alarm zat is dit uitgebouwd omdat er geen bijbesteld kon worden, echter de kofferbak gaat niet open met de orginele afstandsbediening. Overigens bevat de kilometerhistorie twee door de dealer veroorzaakte trendbreuken.
herstellen ho maar. Wie kan mij helpen om nou eens alles wat niet in orde is in kaart te brengen, zodat ik de dealer kan verplichten alles op te lossen. Voor onderhoud ga ik natuurlijk nooit meer naar deze dealer, want zo'n slecht afgeleverde auto
heb ik nog nooit in meegemaakt (en ik heb voor mijzelf en familie al heel wat nieuwe en tweedehands auto;s gekocht).
Normaal kontroleer ik een auto voor aankoop uitgebreid, echter van Lexus had ik, gezien hun reputatie, dit niet nodig geacht.
Dat is vies tegengevallen.


Groetjes Bert

Bert1164

Geplaatst door Bert1164 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Lexus LS400? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

12 Reacties

wiener (0), 19 jaar geleden

Bart
Bij het probleem met het stuur zou je het stuurhuis is moeten nazien of dat daar geen speling op zit,of nakijken of de stuurstangen van stuurhuis geen speling op zit.
Vermits dat er iets knakt in het besturing in een bocht.
Bij lexus is geen speling aanwezig bij nieuwe fusees,als ze speling hebben moeten ze vervangen worden.
Over de automaat denk ik niet dat er iets erg aan de hand is.
Je zou is kunnen zien of er wel voldoende olie in zit in de automaat.(wagen moet draaien voor nakijken olie automaat of dat ze nog wel proper is)
De klepspeling moet nagezien worden maar kan nu niet direct zeggen op hoeveel km,kan u wel maandagavond weten te zeggen.
Voor het openen van koffer met sleutel zou je kunnen zien of batterij nog goed is,maar gaan de deuren op slot met sleutel?
succes!

Bert1164 (0), 19 jaar geleden

Werner hardstikke bedankt voor je antwoord, ik ga nog een keer bij de dealer proberen om de fusees vervangen te krijgen, de besturing na te laten kijken en de kofferklep te laten nakijken.
De afstandsbediening werkt wel op de deuren, ook kan ik de deuren met de sleutel afsluiten, alleen de kofferbakfunctie werkt niet van de afstandsbediening.
Hoe kan het toch dat een merk als Lexus zo probeert onder zijn garantieverplichtingen uit te komen. Als het moet stap ik naar de geschillencomissie.

Groeten Bert

wiener (0), 19 jaar geleden

Ja dat begrijp ik ook niet dat zo iets kan gebeuren.
Maar ik kom dat regelmatig wel is tegen als er iets in garantie
moet gegeven worden dat ze zeggen laat maar zo voor volgende keer.
Maar het geval bij u is wel een hele boterham,normaal zou de dealer u moeten verwitigd hebben van al de problemen.
Of dat hij voor dat hij die verkoopt alles heeft moeten nazien en vervangen.(slechte dealer)
Beste is zelf de wagen goed nazien voor je hem aankoopt.
succes!

Bert1164 (0), 19 jaar geleden

Nog even een reactie, volgens mij werk jij in belgie, dit dacht ik aan je taalgebruik te zien. Ik weet niet hoe het juridisch daar in elkaar zit, maar in nederland is het niet echt moeilijk om een dealer aan zijn garantieverplichtingen te houden. Doet hij dat niet dan kun je zelfs de auto teruggeven en alle geld plus extra kosten terugeisen. De houding van deze dealer in nederland is Lexus onwaardig.

wiener (0), 19 jaar geleden

bart,Inderdaad ik werk in belgie.
Ja dat is waar,maar wat er echt gebeurt in de garage dat weet een klant nooit.
Er zijn sommige zaken dat ze zeggen laat nog maar wat zitten we zullen dat wel vervangen als de periode voorbij is,terwijl je eigenlijk het probleem bijna niet voelt.
Er zijn natuurlijk zaken dat je wel voelt en die zaken worden natuurlijk vervangen in garantie.
Trouwens bij ons op werk wordt heel veel in garantie gegeven.

Bert1164 (0), 19 jaar geleden

Vandaag is mijn lexus ls400 gekeurd door een nederlands gerenomeerd autoblad. De volgende gebreken zijn aan het licht gekomen, auto is geheel overgespoten, de fuseekogels zijn versleten, en het ergste is dat bij compressiemeting drie cylinders achterbleven. Cylinder 8 haalde slechts 8 bar. en dat terwijl ik net 200 km autoweg had gereden, dus de motor was echt schoon. Dit kan volgens mij alleen betekenen dat er kleppen verbrand zijn. De dealer beweert dat bij 168000 km de kleppen gesteld zijn . Nu is de km stand 171000. Ook de achterklep opent niet op de afstandsbediening. De dealer wil nu kleppen stellen , mijns inziens grote flauwekul.

Groeten Bert

wiener (0), 19 jaar geleden

Inderdaad,de kleppen zullen inderdaad verbrand zijn.
Het afstellen van de kleppen zal niet goed komen,ze zullen breken na een tijd rijden.
De compressie gaat het volgens mij al niet zijn bij die wagens heb ik nog niet meegemaakt.
Beste is kleppen vernieuwen.
Volgens mij heeft de dealer de kleppen niet geregeld.

Heb nog een vraagje.
Kun je de achterklep openen via de knop in auto?

groetjes werner

Bert1164 (0), 19 jaar geleden

Via de knop in de auto kan ik de klep wel openen. De slechtste cylinder kon je zelfs horen lekken in de inlaat tijdens de kompressiemeting. Worden bij een ls400 altijd om de 90000 km
bij jullie de kleppen gesteld? Kan 1 keer overslaan (mijne heeft nu 171000 km gelopen) van het stellen al zo'n erge gevolgen hebben?

Groeten bert

webro (0) PRO, 19 jaar geleden

ik weet niet wat de afspraken zijn geweest bij verkoop
dat laat ik in het midden
maar een lexus (toyota) met die km ters al een motor op lijkt mij heel sterk
auto overgespoten lijkt mij niet erg
gebeurt meer
had mijn inziens beter contact op kunnen nemen met de inporteur
een gerenomeerd autoblad ken ik eigenlijk nietmeer in deze tijd
probeer eens de vorige eigenaar te pakken te krijgen
misschien dat je iets meer te weten komt

ps was dit een lexusdealer of niet
want iedere lexus heeft een eigen monteur probeer die te pakken te krijgen misschien dat je dan ook meer te weten komt

gr

wiener (0), 19 jaar geleden

Dan zou het de ontvanger kunnen zijn dat defect is voor openen van koffer.
Nee bij ons worden de kleppen maar pas nagezien op ongeveer 150.000 km zonder gas he met gas gaat het rapper natuurlijk.
Nee,het is niet omdat ze 1 keer niet geregeld zijn dat het z'on gevolgen krijgt.
Maar het valt wel te zien hoe de vorige eigenaar er mee gereden heeft dat is wel belangrijk.
En hoe is de wagen onderhouden?

Bert1164 (0), 19 jaar geleden

Hallo Paul, hier even een antwoord op je vragen/opmerkingen.

Ik heb de auto bij de Lexus dealer gekocht met 1 jaar lexus garantie. Deze zou schadevrij, dealer onderhouden en van eerste eigenaar zijn. Ik heb kunnen achterhalen dat dit allemaal gelogen is. Als een auto overgespoten is en schade gehad heeft moet je als verkoper niet liegen als ik er nadrukkelijk om vraag. De importeur is vorig jaar al ingeschakeld en die vindt dat de dealer de auto terug moet nemen. De dealer doet hier niet aan mee. Deze importeur stelt zich tot nu toe niet erg klantvriendelijk op, en dat terwijl ik ook met een nieuwe auto klant ben, gelukkig wel bij een andere en betere dealer. Dat de motor bij deze kilometerstand zo rottig is kon ik ook bijna niet geloven, echter de meting liegt niet.

Groeten Bert

Bert1164 (0), 19 jaar geleden

Hallo mensen bedankt voor jullie belangstelling, vandaag heb ik het verlossende bericht gekregen, de dealer neemt de auto terug
voor het volledige aankoopbedrag. Ik had mijn rechtsbijstandsverzekering ook al ingeschakeld, maar dat is nu niet meer nodig.Overigens blijf ik overtuigd van de uitstekende kwaliteiten van Lexus en Toyota.Ik ben ook in het bezit van een avensis wagon 2.0 van 2004(nieuw gekocht) en die is echt super. Ook heb ik een camry gehad die later nog door mijn dochter is gereden en ook die was nog gewoon goed bij 300000km. Alleen mijn lexus was niet goed, door slecht onderhoud of een slechte vorige eigenaar.Wat ik iedere Lexus en toyota rijder en vooral de dealers hiervan wil meegeven is dat het onderhoudsschema niet voor niets aangeeft dat na 90000 km de klepspeling gekontroleerd en eventueel kleppen gesteld moeten worden. Dit is met die shims wel tijdrovend maar toch nodig en zeker voor lpg rijders.Voor zover bij mij bekend heeft mijn lexus nooit op lpg gereden.


groeten Bert

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Lexus LS400 of stel zelf een nieuwe vraag.