Ligier Nova : laadstroom ligier nova

Hallo de ligier laad niet meer . Vanaf de laadspoel komen 3 gele draden die gaan naar de spaningsregelaar . Kan iemand mij vertellen wat ik bij deze 3 gele draden moet meten . Er zit nog een stekker aan de regelaar deze lijkt mij voor het lampje .

bandenman

Geplaatst door bandenman PRO , lid sinds 20 jaar geleden

3 Reacties

joba PRO, 12 jaar geleden

Daar moet je een wisselspanning op meten. Op elke draad dezelfde weerstand. Na deze laadspoel moet hij naar een gelijkrichter gaan.

bandenman PRO, 12 jaar geleden

We hebben de laadspoel vervangen . hij laadt weer goed .

marcel7031 PRO, 12 jaar geleden

Bekend probleem is dat als je met een lege accu de auto direct laat wegrijden de dynamo wordt overbelast en kan verbranden. Deze levert maar pakweg 10A
Dus eerst volledig opladen en desnoods tijdelijk een volle accu erin. Zorg dus voor een goede accu! En de juiste capaciteit.
De spanningsregelaars zijn ook een zwak punt, wij moesten bij de oudere modellen de bevestigingsplaats veranderen naar de linker framebuis voor betere koeling.
Op de gele draden kun je ook (wissel)spanning meten. Die dikke stekker die onder de 'auto' hangt gaat vaak flink roesten.
Je weet dat je ook een modificatie kan doen met een losse wisselstroomdynamo? Voor mensen die kleine stukjes rijden. Ook heb je H4 lampen van 35W, scheelt in stroomverbruik.
Ook heb ik wel eens een losse laadstroomstekker aangelegd zodat de mensen thuis de accu extra konden laden of mbv een druppellader de accu op spanning konden houden.
gr marcel

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ligier Nova of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.