Ligier Optima 1994: motor-problemen

Bouwjaar: 1994

Hallo
Ik heb een probleem met de motor of overbrenging van eenLigier. Het gaat om een Sachs moter, type SC 50 met een variomatic overbrenging.
Zomaar ineens kon het wagentje niet meer op toeren komen en dus ook geen snelheid meer maken, er was eerst gewoon mee gereden, maar na een half uur stilstaan deed dit probleem zich ineens voor. Als de wielen vrij zijn van de grond en dus geen weestand hebben is er niets aan de hand en maakt de moter genoeg toeren en draaien de wielen ook gewoon normaal rond, maar zo gauw er een beetje weerstand op de wielen komt dmv remmen is het weer hetzelfde. Ik ben ten einde raad en heb geen idee waar het probleem kan zitten. Kan iemand met een mogelijke oplossing me aub helpen !! Alvast bedankt

hadi.wilms

Geplaatst door hadi.wilms , lid sinds 19 jaar geleden

2 Reacties

PBleeker, 19 jaar geleden

Staat de variomatic niet vast ? Als de motorpoelie op de grootste diameter blijft staan , kan de motor het niet trekken.

Piwie PRO, 17 jaar geleden

Als de ligier een tijdje in de regen heeft gestaan gaan de vario's slippen en kom je niet van zijn plaats wat ik laatst zelf heb meegemaakt is dat er in een brandstofslang een minuscuul klein gaatje zat en op de variomatic terecht kwam waardoor er slip ontstaat en de auto niet van zijn plaats komt

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ligier Optima of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.