Mazda 626: gasinstallatie problemen

Bouwjaar: 1997

Ik heb een mazda 626 uit 1997 met coltec g3 installatie. Het probleem is dat hij erg vaak heen en terug schakelt tussen benzine en gas. Ook bij warme motor. Hij is al bij de specialist geweest en die heeft een relais vervangen en alles gereinigd en de software gecontroleerd. Alles was in orde, maar het probleem is nog niet verholpen. Ik heb weer met de specialst gebeld en hij vermoedde dat het dan misschien de verdeler(?) was. Heeft iemand een ander idee wt het zou kunnen zijn? Ik heb nu een half volle benzinetank en hij doet het dan veel minder. Kan dat er ook wat mee te maken hebben??
Hij staat nu op 250.000 km, maar is altijd goed onderhouden. Het probleem doet zich regelmatig voor, maar het kan ook zo zijn dat hij het bijv. een maand goed doet en dan een periode weer niet.

Vincent11795

Geplaatst door Vincent11795 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mazda 626? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

Jos van Dartel (0) PRO, 19 jaar geleden

Hallo Vincent,

Schakelt je systeem terug naar benzine om daarna niet meer uit zich zelf naar gas terug te keren? Ofwel moet je met de schakelaar spelen om weer op gas te komen?

Vincent11795 (0), 19 jaar geleden

Hoi Jos,

Het systeem schakelt naar gas en dan weer naar benzine en dan weer naar gas, enz. Soms start ie op benzine om dan pas na 25 km pas op gas over te schakelen. Soms rijdt ie de hele weg naar mijn werk (50km) op benzine. En de andere keer werkt het perfect, zijn er geen problemen. Maar ik hoef nergens aan te zitten, niet aan de schakelaar, ik hoef niet opnieuw te starten, niks.
Daarom snap ik het niet.

hakeemolajuwon (0) PRO, 19 jaar geleden

Hallo Vincent,

Lijkt op een defecte temperatuursensor van het gassysteem. Dit is te controleren met behulp van het software programma Monio van Koltec. Allround in Spijkenisse heeft dat volgens mij.

Succes

Vincent11795 (0), 19 jaar geleden

Voor zover ik heb begrepen, is alles gecontroleerd. Ook de software. Dat is mij vertelt tenminste. En ik neem dat maar aan, want ik ben een leek op autogebied. Ik kan een lampje vervangen en olie bijvullen, maar daar blijft het wel bij ;)

hakeemolajuwon (0) PRO, 19 jaar geleden

Daar lijkt het anders niet op, anders was de storing verholpen. Bij welke gasspecialist ben je geweest?

Vincent11795 (0), 19 jaar geleden

Ik ben bij Allround geweest. In Spijkenisse, dus daaer zal het niet aan liggen. Het valt me nu wel op dat nu ik een half volle benzinetank heb het probleem veel minder is. Kan dat ermee te maken hebben? Dat de drukken beter verdeeld zijn ofzo??

Jos van Dartel (0) PRO, 19 jaar geleden

Hallo Vincent,

Toen je bij Allround was trad toen ook de storing op? Een volle, halfvolle of lege benzinetank heeft niets met je gasprobleem van doen.

Succes

Vincent11795 (0), 19 jaar geleden

Ik heb geen idee, ik hebv hem daar neer gezet en ben hem op gaan halen toen ie klaar was. Maar wat ook in mijn andere bericht stond. Nu doet ie het weer prima. Ik snap er niks van. :$

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mazda 626 of stel zelf een nieuwe vraag.