Mazda 323f bg: Grote vrije slag rempedaal

Bouwjaar: 1991

Ik heb onlangs mijn beide remschijven moeten vervangen van mijn mazda 323f(1991). Alleen is het nu zo dat mijn rempedaal een grote vrije slag heeft en sponzig aanvoelt. Dit ligt volgens de monteur aan mijn hoofdremcilinder (vervangingswaarde: 350 Euro...HAHA) en niet aan mogelijke luchtbellen in de remleidingen. (hij heeft deze onlucht: zegt ie) Verder lekt mijn systeem niet en zakt mijn rempedaal niet verder als ik deze ingedrukt hou wat zou duiden op een versleten hoofdremcilinder). Ik zelf denk dat mijn remsysteem toch niet goed ontlucht is, of dat mijn achterrem gesteld dient te worden... (Het was trouwens PROFILE tyrecenter)
Wie heeft advies??

slammers

Geplaatst door slammers (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mazda 323? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Waldo (0) PRO, 19 jaar geleden

Remschijven en blokken moeten inlopen en worden harder naarmate ze flink warm worden de remdruk moet dus in de loop der tijd beter worden gebeurt dit niet is het aan te raden om de remvloeistof te laten vervangen een grote vrije slag kan te maken hebben met de afstelling van de achterremmen Ik heb nog niet meegemaakt dat er bij zo`n auto een hoofdremcylinder vervangen moest worden.

succes

slammers (0), 19 jaar geleden

Het is opgelost... Er bleek toch nog lucht te zitten in het remsysteem. Deze is nu vervangen en het probleem was opgelost.

Hans4040 (330) PRO, 19 jaar geleden

Fijn hoor,zo`n bandencentrum!!

slammers (0), 19 jaar geleden

idd...

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mazda 323 of stel zelf een nieuwe vraag.