Mazda 323: inhouden bij kou en vochtig weer

Bouwjaar: 1999

Ik zit met het volgend probleem. Ik heb een MAZDA 323 sedan 2.0 ditd (diesel). Als de motor koud is houd hij in met een flinke rook ontwikkeling. Ik kom maar tot een 2000- 2500 toeren en kan niet harder rijden dan 100 km/u. Als ik de accu een paar uur afkoppel heb ik er nauwelijks tot geen last van. Bij de dealer hebben ze er al na gekeken en een of ander iets schoon gemaakt want kreeg geen aarde. Maar dat hielp niks. Wat kan het probleem zijn?

wie2002

Geplaatst door wie2002 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mazda 323? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

kasperht (0), 18 jaar geleden

Als het probleem er niet is na de accu te hebben afgekoppeld zou je zeggen dat het een electronische storing is die de auto in noodloop laat gaan (ken deze auto niet precies, dus weet het niet zeker). Maar dan zou er bij de dealer een storing uitgelezen moeten kunnen worden.

Hoe lang blijft de auto goed rijden, nadat de accu losgekoppeld is geweest?

Jack T (0) PRO, 18 jaar geleden

Hallo Ivo

Op de 323 BJ DITD zijn in het verleden diverse modificaties geweest. Of de auto van jouw daarvoor in aanmerking is geweest kunnen ze je bij de dealer vertellen, aan de hand van chassisnummer en code op de br.stofpomp.

Deze modificaties zijn: brandstofpomp, IDM module,turbodruksensor en waar veel problemen mee zijn is de spillvalve.

Dus in jouw geval toch even naar de dealer, en dit even laten chekken.

gr. Jack

wie2002 (0), 18 jaar geleden

hij blijft ongeveer 2 dagen goed lopen. Ik zal voor de zekerheid eens langs de dealer gaan om te kijken of de auto de modificaties heeft gehad.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mazda 323 of stel zelf een nieuwe vraag.