Mazda 323: Klikken bij het (niet) starten

Bouwjaar: 2000

Heb een 323F 2L diesel, sinds kort heb ik problemen met starten. De (start)moter zegt alleen maar klik bij het starten. Dit kan maar 1 keer het geval zijn, vanochtend deed ik er 10 min (40x) over om weg te komen. Bij de garage zeiden ze: in z'n 2 en "schudden", dit werkt niet.

Tijdje terug had de auto dit ook al, toen weer lang niet en nu....

Please help
Bas

Bas934

Geplaatst door Bas934 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mazda 323? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Hans4037 (0) PRO, 19 jaar geleden

Die startmotor is versleten laat er maar een ruilstartmotor op zetten.
Dat klikken is het relais wat inslaat maar de startmotor gaat niet draaien omdat waarschijnlijk de koolborstels versleten zijn,en als die versleten zijn zal de rest ook aan vervanging toe zijn in de starter.

Hans

Mussotje (0) PRO, 19 jaar geleden

Het kan ook zijn dat het relais wel inslaat maar geen contact maakt, omdat die contacten versleten zijn, en voor versleten koolborstels hoef je natuurlijk niet meteen een startmotor te wisselen.
Draait de startmotor wel rond en neemt hij de motor mee of alleen maar klik en verder niets??

Bas934 (0), 19 jaar geleden

Het is alleen maar "klik" en verder niets.

Mussotje (0) PRO, 19 jaar geleden

Wat je kunt proberen is om rechtstreeks van de accu ( plus) een draad (redelijk dik) naar de startmotor op het grote contact te leggen ( wagen uit de versnelling !!!!) Dit veroorzaakt best wat vonken dus niet schrikken, maar wat doet de startmotor dan??
Wat je hier mee mogelijk uitsluit is dat het relais wat op je startmotor zit niet goed werkt/ of dat het de startmotor zelf is. Ik weet niet hoe handig je bent of dit aandurft maar laat je anders even helpen door iemand die dit geintje kent.

Wat er natuurlijk ook aan ten grondslag van kan liggen is de conditie van de accu, indien je de klik hoort en alles gaat verder uit probeer dan even een accu te lenen of dmv startkabels een tweede erbij te koppelen en kijk of dat wat oplevert.
succes

Bas934 (0), 19 jaar geleden

Tnx Rene, ga dat proberen met het relais te by-passen. De accu heb ik nl. al laten controleren.

Bas

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mazda 323 of stel zelf een nieuwe vraag.