Mazda 6 2015: Knipperlichten werken niet na vervangen accu

Bouwjaar: 2015, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: PE, Motorinhoud (cc): 2000, Vermogen (kw): 107

Hallo,

De accu was dood in mijn Mazda 6 en heb deze vervangen (door een juist type uiteraard). Nu start de auto weer prima en alles lijkt te werken behalve de knipperlichten.

Wat er exact gebeurt is dat als ik het knipperlicht aanzet naar links of naar rechts, de indicator op het dashboard gaat knipperen maar veel sneller dan normaal. Geen enkele knipperlichtlamp gaat daadwerkelijk branden.

Het vreemde is dat bij het aanzetten van de alarmlichten, de knipperlichten wel gewoon werken. Voor de zekerheid toch maar de zekering gecontroleerd (zekering 50 naast de accu is dit, 25A) en die is prima.

Nu las ik dat er geen relais in dit type auto zit, en de knipperlichten worden aangestuurd door de ECU. Heb ik mogelijk de ECU beschadigd door de accu te vervangen? Of is er iets anders aan de hand?

Alvast hartelijk bedankt!

renaultmeganescenic

Geplaatst door renaultmeganescenic , lid sinds 7 jaar geleden

1 Reactie

check

Beste antwoord, geplaatst door renaultmeganescenic, 1 jaar geleden

Opgelost: negatieve pool eraf gehaald, 15 sec wachten voor ECU reset en min pool weer erop.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mazda 6 of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.