Mazda 5: lekstroom: accu leeg na paar dagen stilstaan

Bouwjaar: 2009, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: L8, Motorinhoud (cc): 1800, Vermogen (kw): 85

sinds twee weken is na een dag of 5-6 de accu leeg. vorig weekend voor het eerst en vandaag opnieuw met behulp van de ANWB de auto weer aan de praat gekregen.
na een bezoek aan de garage vandaag bleek dat er ergens in het circuit dat behoort tot zekering 15 (room) stroom lekt. wat het precies is, is nog niet duidelijk.
als de zekering eruit is doen de radio, de elektroische deurvergrendeling en de binnenverlichting het niet meer en er lekt ook geen stroom meer. Het zou dus in dit circuit moeten zitten.
kent iemand dit probleem en wat mogelijk de lekstroom veroorzaakt?
is er misschien een schema beschikbaar wat er bij zekering 15 hoort?
dit zou het vaststellen door de garage van de mogelijke oorzaak vergemakkelijken.
hopelijk kan iemand helpen.

Erik Bosker

Geplaatst door Erik Bosker (0) , lid sinds 6 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mazda 5? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

10 Reacties

gz (0) PRO, 5 jaar geleden

Heb je het probleem gevonden.
Ik heb hetzelfde probleem.
Alvast bedankt voor uw reactie.

Adrie111 (0), 2 jaar geleden

Hoi Erik. Ik heb jouw probleem gelezen op deze site en ik heb het precies het zelfde met mijn Mazda 6. Weet jij nog wat het was, want ik heb het probleem nog niet gevonden.
Ik hoop op een positief antwoord. Grtjes Adrie

sandbeek (60), 2 jaar geleden

Hebben jullie allemaal toevallig extra usb aansluitingen gecreëerd en kabels getrokken, vaak is audio een oorzaak nml.

sandbeek (60), 2 jaar geleden

Het verschilt per merk en type auto hoe de 12-Volt-aansluiting is geschakeld. Als de 12-Volt-aansluiting over het contact loopt (en dus wordt afgesloten als het contact uit staat) dan is er niets aan de hand. Blijft de aansluiting het wel doen als de auto geparkeerd staat, dan wordt er zeer een kleine hoeveelheid stroom verbruikt als de lader in de aansluiting blijft zitten, en in dit geval maximaal 2,1 Ampère als er iets op is aangesloten. Er bestaat in dat geval kans op een lege accu. Kortsluiting is bij correct gebruik niet te verwachten. Hoe de 12-Volt-aansluiting bij uw auto is geschakeld is gemakkelijk na te gaan door te checken of de lader werkt bij uitgeschakeld contact......Volgens de ANWB.

Mazdadriver (0), 1 jaar geleden

Ik heb een mazda 3 die nu dus ook het probleem heeft dat de accu leegloopt tenzij de zekering van room verwijderd word.
Is er hier iemand die daar meer duidelijkheid over kan geven waar het probleem zit?
Alvast bedankt!

sandbeek (60), 1 jaar geleden

Heb ook nog steeds het probleem, veel mazda rijders kennen dit probleem maar kom nergens een oplossing tegen :(

sandbeek (60), 1 jaar geleden

Erik Bosker ooit een oplossing gevonden voor dit probleem?

Adrie111 (0), 1 jaar geleden

Hoi Erik, Bij mijn mazda 6 was het probleem de GSM module. Deze heb ik losgekoppeld en het probleem was over. Ik ging van een lekstroom van 300 mA naar 20 mA. Dat is perfect. Die module zit onder je dashboard kastje. Als je die eruit haalt en naar boven kijkt zie je de module zitten. Ik hoop dat dit antwoord je hebt geholpen. Grtjes Adrie

sandbeek (60), 5 maanden geleden

Ben benieuwd op er meer mensen zijn die dit probleem hebben opgelost, kom niets tegen tot nu toe en problemen zijn er om opgelost te worden.

sandbeek (60), 5 maanden geleden

Room zekering eruit dan gaat alles goed. Nu valt mij op dat wanneer de room zekering eruit is en je geeft links of rechts aan via de richting aanwijzer dat het display van de radio mee knippert....lekstroom?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mazda 5 of stel zelf een nieuwe vraag.