Mazda Premacy: LPG/gas gaat terug naar benzine bij gas los laten

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8

Ik heb een zeer eigenaardig probleem met mijn Koltec/Necam G3 autogasinstallatie in mijn Mazda Premacy.

Wat is het geval? Zodra ik het gaspedaal los laat dan schakelt de auto terug van LPG naar benzine. Dit kan ik zien doordat het ledje naast de schakelaar 1x rood gaat knipperen.

Ik heb het systeem door twee bedrijven laten uitlezen. 1 bedrijf kreeg geen fout signaal (2x uitgelezen) en het andere kreeg een signaal door dat de TPS sensor een te laag signaal afgeeft (code 31). Omdat de auto prima rijdt op LPG en op benzine (afgezien van mijn probleem) ga ik ervan uit dat de oorzaak niet bij de TPS sensor ligt.
Overigens had ik deze zomer het probleem al voor een aantal weken. Daarna drie weken niet en nu doet het zich weer een aantal weken voor.
Het bouwt zich op lijkt wel. Eerst sloeg hij pas terug bij een tijdje wachten terwijl de motor stationair loopt. Daarna steeds vaker tot nu tijdens het rijden zodra ik de voet los laat van het gaspedaal.

Wat is er allemaal aan verholpen?
Ik heb een nieuwe druksensor, nieuwe NGK BKRE5 bougies op 7mm, gasverdeelhuis, gasklephuis en stappenmotor zijn schoongemaakt en de werkdruk 2e trap is hoger gezet. Verder div. controles uitgevoerd op de slangen en temperatuursensor.

mvg,
Jochum

Fenn

Geplaatst door Fenn (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mazda Premacy? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Hans4040 (330) PRO, 11 jaar geleden

En hoe is het nu dan?
Want je verteld niet of het probleem verholpen is...
En de bougie`s op 7mm....je bedoeld op 0,7mm?

Fenn (0), 11 jaar geleden

Het probleem is uiteraard aanwezig anders zou ik het niet melden. De bougies zijn inderdaad op 0,7 mm afgesteld.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mazda Premacy of stel zelf een nieuwe vraag.