Mazda 121: Mazda 121 kleppen

Bouwjaar: 1989, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.1

Hallo,

Mijn vriendin heeft een mazda 121 waar ze helemaal gek op is. Nou zat er een tikkend geluidje in de motor en hij liep wat onrustig, dus ik zou eens aan de gang gaan. Te beginnen met de kleppen stellen.

Kleppen gesteld en gecontroleerd, hoor je ineens echt een tikkend geluid, dus ik denk hmm een klep niet goed gesteld.
Alles weer open gegooid, nog een keer gekeken 1klepje wat iets te ruim stond bij gesteld weer gecontroleerd en auto weer in elkaar gezet. Maakt hij het geluid nog steeds....

Nou staat er in het boekje dat je klepspeling 0,3 mm hoort te zijn. Als het in het boekje staat zal het wel kloppen, of is het veranderd omdat de auto al wat ouder is geworden en al veel heeft gereden? Zou ik de kleppen meschien gewoon op 0,25 moeten zetten?

Dat laatste durf ik niet zomaar te doen omdat ik anders schade kan veroorzaken, maar de kleppen stonden geen van alle geod en toen maakte het minder geluid als nou....


Of is het gewoon wat anders?

Wie kan me helpen?

gr

Do

dvb

Geplaatst door dvb (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mazda 121? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

SciroccoGT (0) PRO, 15 jaar geleden

zit er geen bougie los of uitlaatspruitstuk pakking lek? maakt ok wel een tikkend geluid

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mazda 121 of stel zelf een nieuwe vraag.