Mazda 2 2012: Mazda 2

Bouwjaar: 2012, Brandstof: LPG, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: ZJ, Motorinhoud (cc): 1400, Vermogen (kw): 62

Hi allen,

Sinds een tijdje heb ik een probleem met op LPG rijden met mijn Mazda 2 BiFuel. Het volgende is er aan de hand: Wanneer ik rij met een koude motor dus s'ochtends na het werk toe of van het werk na huis in de middag dan slaat hij af. De koude motor loopt namelijk niet helemaal goed. Als de auto eenmaal is overgeslagen op LPG en ik aan het rijden ben bijvoorbeeld 80 km/h en vervolgens bijvoorbeeld moet stoppen voor een stoplicht dan trap ik op een gegeven moment de koppeling en de rem in. De toerenteller valt dan terug naar rond de 500 toeren en dan herpakt de auto zichzelf weer en schiet de toerenteller omhoog naar 1200 om vervolgens weer rustig naar de 700 af te dalen. Echter komt het steeds vaker voor dat de auto zichzelf niet herpakt of dat de toerenteller te ver daalt en dan valt de auto gewoon uit.

Dit zelfde gebeurt ook als ik s'ochtends de auto start en nog niet ga rijden. Als hij dan eenmaal op gas is overgeslagen ga ik gewoon in de vrij gas geven. Als ik gas dan loslaat valt de toerenteller terug. Net zoals tijdens het rijden valt ie soms te ver terug en valt ie dus uit. Wat je ook voelt aan de auto is dat als ie rond de 500 toeren komt en zichzelf wel weet te herpakken (zo noem ik het maar) dan voel je ook dat de auto extra gas geeft zonder dat je dat zelf doet.

Wanneer hij op benzine rijdt dan gaat het precies zoals het hoort. Wanneer je gas loslaat valt hij rustig terug naar ongeveer 900 toeren en gaat de toerenteller ook niet schommelen of valt ie te ver terug. Dit is dus met Gas niet het geval. Wanneer de motor warm is doet hij het ook gewoon weer zoals het hoort..

Heel vreemd dus. Ik weet vanuit mijn garage dat er meer mazda's zijn met dit probleem. Een kleine 2 maanden geleden zijn alle kleppen gesteld. Duur grapje en ik lees dat meer mensen dit belachelijk vinden dat eigenlijk om de 20.000km deze gesteld worden. Echter was dit niet de oplossing van het probleem. We hebben recent ook de mapping sensor vervangen van het gassysteem maar dit verhielp het probleem ook niet.

Mazda laat mij en de garage een beetje in de steek gezien zij ook niet precies kunnen zeggen waar de oplossing zit. Ik hoop dat iemand van jullie ons hierbij te hulp kan schieten!

In de bijlage zit een foto van motorstoring die ik eigenlijk elke dag opnieuw krijg omdat ik hem via mijn android head unit wis. Hopelijk weten jullie waar dit aan ligt!

Mixhel

Geplaatst door Mixhel (0) , lid sinds 6 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mazda 2? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

oldford (0) PRO, 6 jaar geleden

Zoals je het probleem omschrijft staat het gas-systeem aan de arme kant.
Dat wordt dan ook nog eens bevestigd door de foutcode.
De motorcomputer zal proberen om dit probleem te corrigeren en rekend een aanpassing (meer brandstof) uit voor LPG.
Die aanpassing loopt echter tegen een vastgestelde grens aan (en is dan nog niet genoeg) en triggert de foutcode.
De volgende morgen bij de koude start wordt die aanpassing ook toegepast op benzine en krijgt de motor te veel brandstof.

De fout moet in het gassysteem zitten.
Totdat die gevonden is zou ik op benzine blijven rijden om dure gevolgschades te voorkomen.

ulbert (0), 6 jaar geleden

wat voor gas systeem heeft u , is het een vialle dan kan u last hebben van een niet goed werkende pomp wat dus ook vreemde storingen kan veroorzaken , ik zie ook dat hij misfire aangeeft is dit puur op gas ? als de gas pomp een luide gonzende geluid maakt dan zit het hoogstwaarschijnlijk in de pomp , en anders kan het bv ook het uitstroompijpje zijn wat verstopt zit van cilinder 3 , dit om dat ik zoiets destijds heb ook gehad en dat het heuvel was , en ik heb dus een vialle installatie erin zitten .

ulbert (0), 5 jaar geleden

jammer he weer geen antwoord

Hans4040 (190) PRO, 5 jaar geleden

[quote=ulbert]jammer he weer geen antwoord[/quote]

Tja...sommige mensen hebben dat.
Einde topic dan maar...

pasenlin (0) PRO, 5 jaar geleden

Vaak vervuilen de gas injectoren dan krijg je ook dit soort problemen.

eriku (0), 5 jaar geleden

beste Mixhel,
ik heb exact hetzelfde probleem , wat was uiteindelijk de oplossing ,
ik hoor het graag van je!

ferdinand (0), 5 jaar geleden

Eriku,
Mixhel zwijgt in alle talen .IK zou een nieuw topic starten.Die wordt sneller gelezen.
Feryy

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mazda 2 of stel zelf een nieuwe vraag.