Mazda 6: mazda 6 zwarte rook

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0 100kw

hallo allemaal ik heb een probleempje, als ik hem flink gas geeft komt er veel zwarte rook uit, als ik normaal rijd dan niet maar bij veel gas geven wel, en ook houd ie in in bepaalde toeren, zeg maar als ik vol gas geeft is dat net als ik gas los doet en dan weer vol gas, zo schommel optrekken.
ik heb ook nieuwe brandstof filter in gezet ( zat vol). turbo gecontroleerd werkt goed.
ou ja toe ik deze auto heb gekocht hebben zeiden ze dat ie niet rijd hoe dat moet, vol gas maar kwam amper vooruit en rookte echt heel veel, ik heb hem toch gekocht en zelf beetje gekeken en een vacuum slangetje zat er niet op, er opgezet en de kracht was er weer. alleen hij rookt nog beetje en houd beetje in.
bedankt Marek

bodny 32

Geplaatst door bodny 32 (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mazda 6? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

12 Reacties

R.4 (0), 12 jaar geleden

draai de olie dop er eens af met draaiende motor, carterdruk, dan zit er verstuivers los en verbruikt de motor olie langs de vertuivers, als deze nog goed zijn.

of egr?

bodny 32 (0), 12 jaar geleden

hallo, auto verbruikt geen olie, 2 weken geleden zelf ververst. egr dacht ik ook maar heb hem niet gevonden, bij andere autos altijd makkelijk maar bij deze nog niet, ik dacht misschien de egr vervuild, ik weet ook niet hoe lang hebben ze zonder de slangetje gereden.

V.Jabroer (0), 12 jaar geleden

Het kan ook zijn dat het raildruk regelventiel defect is. De inspuiting is dan niet goed en krijg je een onvolledige verbranding, dit zorgt voor zwarte rook.

bodny 32 (0), 12 jaar geleden

en hoe zou ik hem kunnen uitproberen? en waar zit ie evt. en ik heb nog even de egr gezocht maar nog geen succes, waar zit ie ongeveer?

pasenlin (0) PRO, 12 jaar geleden

egr zit voor op inlaat spruitstuk

bodny 32 (0), 12 jaar geleden

hallo, nog geen tijd gehad om te kijken, luchtfilter heb ik wel vervangen die zat vol, hij schommelt ook niet meer maat rookt nog steeds.
donderdag kijk ik wel voor egr en zo.

bodny 32 (0), 12 jaar geleden

hallo, dop er af gehad van de olie en er zit druk achter. nu ga ik even de egr bekijken.

bodny 32 (0), 12 jaar geleden

nou de egr heb ik maar kan ik nier er uit halen want er zit buisje er in en die krijg ik er niet uit, dan moet ik wel half motor loshalen denk, ik heb geprobeerd die slangetje loshalen die er aan zit. als ik normaal reed en met optrekken tussen +- 1500 en 1900 turen hoor ik zo piepend geluid , net zo als iets niet goed ingesmeerd is, nu slangetje los gehad en was weg, dus dat doet de egr. piepend geluid bij optrekken. hij vreet wel beetje olie, maar rijd ook veel en ook in duitsland 180. en hoe kan je verstuivers controleren ? en kan ik bij deze auto de egr afdoppen ? even om uitproberen of ie dan nog steeds rookt?

bodny 32 (0), 12 jaar geleden

egr afgedopt, geen effect. dan piep ie meer en langer.

bodny 32 (0), 12 jaar geleden

nou, eindelijk beetje tijd gehad om met de auto te spelen, egr had ik afgedopt eerst geen effect ,
later gekeken zat niet goed dicht, nou nog een keer, nu trekt ie veel beter vanaf lagere toeren en rookt veel minder.
als ie koud is en ik rij en laat gas los rolt ie mooi door maar als ie warm is en ik laat gas los schokt ie een beetje .
maar dat zal niet zo erg zijn als ik doortrek dan bij 3000 toeren begint ie beetje te ratelen en beetje schommelen .
bij koud motor is dat beter te horen al in lagere toeren .
ik heb nu ook een werkplaats handboek gekocht dan kan ik alles mooi vinden en zo .
sorry voor zo laat reactie maar had weinig tijd.

bodny 32 (0), 12 jaar geleden

ik heb de maf sensor los gehaald en aan een kant was ie mooi schoon en aan de andere kant was ie beetje grijs of zo, niet mooi helder zeg maar.

bodny 32 (0), 12 jaar geleden

nou zo straks nog getankt en heb ik ong 1 liter olie bij diesel in gedaan en zon 50 km mee gereden
hij is nu veel stiller en hij trekt ook mooi door, hij rijdt nu veel beter.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mazda 6 of stel zelf een nieuwe vraag.