Mazda CX-5 2019: Melding stuurblokkering

Bouwjaar: 2019, Brandstof: Benzine, Motorcode: PE, Motorinhoud (cc): 2000, Vermogen (kw): 121

Enige tijd geleden kon ik de auto niet starten. Ik kreeg een melding. Stuur geblokkeerd, u kunt niet starten. Na enkele pogingen startte de auto toch. Bij mijn dealer kende men dit probleem niet. Accuspanning was goed, batterij van handzender ok. Daarna is het niet meer voorgekomen. O ja, natuurlijk had ik wel geprobeerd om de spanning van het stuur te krijgen, wat niet lukte. Ik ben benieuwd of er misschien mensen zijn die dit probleem herkennen.
Groet, Hans.

Joris3pinter

Geplaatst door Joris3pinter (0) , lid sinds 2 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mazda CX-5? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

check

Beste antwoord, geplaatst door limbra (670), 10 maanden geleden

Of dit een bekend probleem is bij de Mazda CX-5 weet ik niet,
het "kan" veroorzaakt worden door het volgende .. .. ..:
Contactslot droog/vuil, smeer het contactslot eens met een `beetje` kruipolie,
een versleten / ingesleten sleutel kan dit probleem ook veroorzaken,
gebruik de reserve sleutel eens om te kijken of het dan wel normaal werkt,
nadat de sleutel verwijderd is treedt het elektrisch stuurslot in werking (na +/- 3 à 6 sec).

Joris3pinter (0), 10 maanden geleden

Limbra had niet de gewenste oplossing aangeboden. Mijn auto wordt door een startknop gestart. Dus van ingesleten slot of vuil slot is geen sprake. Ik heb het probleem vorige week nog eens meegemaakt. De dealer kent het probleem niet. Afwachten dus. Dank voor de reactie. Groet, Hans

    Hallo, Ik heb ook een Mazda cx 5 uit 2019. Heb deze 2 jaar en een half jaar geleden ook heel veel problemen met stuurslot vergrendeling. Ook bij de garage geweest maar hadden dit ook nog nooit gezien. Alles na gekeken maar niks gevonden. Wel een nieuwe batterij in de afstandbediening gedaan en dat leek de oplossing maar na enkele maanden zonder problemen begint het weer. Is zeer vervelend want krijg hem soms pas na 15 min weer los. Zou echt graag weten waar dit uit voorkomt.
    Gr Gooss03 - Gooss03 (0), 7 maanden geleden
    Hallo, heb precies hetzelfde probleem met 2019 mazda cx 5.
    je kunt deze auto niet meer vertrouwen en dan moet ie trekauto van het jaar zijn? je zult maar halverwege je vakantie route stilstaan (met caravan)hiermee. Opvallend is dat het er altijd een van 2019 is. Kan Mazda dat eens onderzoeken?
    .Groeten gertiebrouwer. - gertiebrouwer (5), 3 weken geleden

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mazda CX-5 of stel zelf een nieuwe vraag.