Mazda CX-5 2019: olie verbruik

Bouwjaar: 2019, Brandstof: Benzine, Transmissie: Automaat, Motorcode: PE, Motorinhoud (cc): 2000, Vermogen (kw): 121

De auto heeft 16000 km op de teller en nu valt mij op dat hij olie verbruikt. Ik ga bijhouden hoeveel het is, maar heb de auto zelf te kort in mijn bezit om een goed inzicht van het verbruik te hebben.
Maar ik ben bang dat het in de buurt van een halve liter is op 3000 km.
Met de auto wordt rustig gereden en voornamelijk op langere afstanden.
Is dit verbruik echt zorgelijk en wat kan de reden zijn voor zo'n betrekkelijk nieuwe auto?
Bij voorbaat dank voor reacties.

fvands

Geplaatst door fvands , lid sinds 12 jaar geleden

4 Reacties

kaleido 1 PRO, 10 maanden geleden

Elke moderne auto verbruikt olie , zou inderdaad eens bijhouden wat het verbruik precies is , bij koude motor en vlakke vloer de olie op max zetten , voorzichtig bijvullen olie zakt niet meteen naar beneden.
Dan gewoon gaan rijden en doorrijden tot olie op minimum van de peilstok staat , bijvullen en kijken wat je km zijn tov de hoeveelheid olie.

    Bedankt voor de reactie. Nooit van gehoord dat een moderne auto meer olie verbruikt. Is daar een verklaring voor? - fvands, 10 maanden geleden

kaleido 1 PRO, 10 maanden geleden

Minder zuigerveren , dunnere olie , positieve carterventilatie , turbo enz.

fvands, 9 maanden geleden

Ik ga het olieverbruik in de gaten houden. Het kan dus even duren voordat ik verdere actie ga nemen. Ik hoop dat het verbruik meevalt.

Wolfe, 2 weken geleden

Heb mijn CX5 benzine 2.5 automaat aangeschaft december 2021 (bwj 2018, stonden 28.500 km op de teller). Stel nu, na 10.000 km, vast dat de wagen idd wat olie verbruikt, denk een halve liter bij te moeten vullen, lijkt mij zeker niet overdreven. Ik kom van een Lexus en ben dus niet meer echt gewend naar het oliepeil te kijken (:-)). Vroeger gebruikte ik steeds een additief (Slick 50) vraag mij af of dit mss aangeraden is en of er lezers zijn die een additief toevoegen?.
Wel superfijne wagen, trouwens.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mazda CX-5 of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.