Mazda 323: Problemen bij warm starten en hakkelen

Bouwjaar: 1992, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8i 16v

Als ik wil starten als de auto koud staat of even stil heeft gestaan, start de auto zonder problemen. Maar als de motor dus warm staat en ik wil weer opnieuw starten, lukt dat wel, maar blijft ie heel moeizaam draaien en slaat dan weer af. Als ik dan opnieuw probeer te starten kan ik t vergeten, dat lukt niet. na 5 min. wachten start ie weer netjes.

Verder, als ik een poos een constante snelheid aanhou en dus een dezelfde toerental, en dan bijvoorbeeld bij een stoplicht aankom en weer weg wil rijden, wil de auto soms stotteren en inhouden maar vooral hakkelen. als ikd an het gas een beetje inhou en er mee speel lukt het wel om goed verder te rijden en word het steeds minder. dit gebeurd soms na 500 meter en soms pas na een kilometertje of 10.

als ik hierna weer stop, is het stationaire toerental heel variabel en tegen de 1800 rpm. wegrijden is dan ook niet geheel stotterloos.

ik hoop dat iemand een oplossing heeft, alvast bedankt...

Svennos

Geplaatst door Svennos (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mazda 323? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Svennos (0), 15 jaar geleden

Na lang zoeken en moeilijk doen heb ik eindelijk het probleem gevonden: een defecte temperatuursensor.... Hierdoor denkt de computer dat de moter veel te warm is en geeft veel te veel benzine... Voor een paar tientjes nieuw sensor gekocht en het probleem was verdwenen!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mazda 323 of stel zelf een nieuwe vraag.