Mazda 3: Radio valt spontaan uit

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.6

Laatste drie weken valt mijn radio (originele Mazda radio/CD met de klok en buitentemperatuurmeter, dus de hele unit) spontaan uit. Het probleem duurt een paar dagen en daarna functioneert die goed. Het probleem ontstaat bij koude en/of warme motor. Ik hoorde van iemand dat het waarschijnlijk een softwareprobleem is en dat deze alleen door de dealer opgelost kan worden. Het lijkt mij raar, maar mijn kennis is te gering om dit te kunnen beoordelen. Graag ontvang ik een advies hierover. Ik heb overal gezocht naar de oplossing behalve bij de dealer, maar ik kon niets vinden. Bij voorbaat bedankt.

Grile 033

Geplaatst door Grile 033 (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mazda 3? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

kaleido 1 (1580) PRO, 12 jaar geleden

Kan vanalles zijn maar informeren bij de dealer kost toch niks, of moet je voor informatie tegenwoordig ook al betalen.

Grile 033 (0), 12 jaar geleden

Het probleem is verergerd. Elke tien seconden gaat deze hele unit aan en uit. Ik ga maandag naar de dealer. Bedankt voor je reactie.

Nico8119 (0), 12 jaar geleden

Dit klinkt als een probleem in de bedrading of een slecht contact in een steker. Laat ze daar eerst naar kijken.

Grile 033 (0), 12 jaar geleden

Bij de dealer is de bedrading gecontroleerd en de stekkers zijn schoon gemaakt, maar dat heeft niet geholpen. In het vervolg wilde de dealer audiosysteem vervangen zonder enige garantie over het oplossen van het probleem (!). Ik ga dat niet doen.

Sinds gisteren is het probleem iets anders geworden; omdat het koud is (mijn vermoedens) valt de radio niet zo vaak uit, maar op de display, waar je bij het normaal functioneren van de hele unit alleen de klok, stationsnummer en de buitentemperatuur kan zien, verschijnen nu alle tekens die er bestaan door elkaar (van gemiddeld verbruik, windvlag, onleesbare tekens), maar de radio blijft het doen. Op moment dat die voor het eerst uitvalt, blijft het probleem zich herhalen. Heeft iemand de ervaring met zoiets?

limbra (530), 12 jaar geleden

Defecte Printplaat is het eerste wat er in me opkomt , vaak krijg je dan net als bij jou allemaal rare tekens op je schermpje .
Misschien trekt de print krom zodra hij warm wordt met het probleem tot gevolg.

Grile 033 (0), 12 jaar geleden

Bedankt voor je reactie. Ik kom net uit de auto. Nu zijn alle tekens weg, de display ziet normaal uit (!). Waar bevindt zich die plaat? Hoe ziet die eruit? Kan men dat zelf vervangen? Sorry voor deze vragen, maar ik ben een leek voor die dingen.

limbra (530), 12 jaar geleden

De printplaat bevind zich in de unit , dus in de radio en achter display.
Zelf repareren of vervangen zou ik niet aan beginnen , beter is het om een bedrijf te zoeken die in electronica reparatie gespecialiseerd is.

er van uitgaande dat de garage de bedrading en de stekkers goed gecontroleerd heeft .

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mazda 3 of stel zelf een nieuwe vraag.