Mazda 6: Rammel in motor

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Motorcode: CITD 100 kw

Ik hoor een 2 tal vreemde geluiden bij mijn motor:

1) Als de motor koud is en je geeft snel gas tot boven de 2000 toeren hoor je een soort ratelend geluid. Dit is weg zo gauw de motor iets warm wordt ( na 1 km al).

Tijdens het rijden hoor je soms een soort servomotor iets bij regelen (zoemend geluid) weet iemand wat dit is en kan het met probleem 1 te maken hebben?


2) Dit probleem treed soms op. Als de motor stationair draait rammelt hij erg, als een oude diesel. In sommige gevallen als ik voor het stoplicht sta dan zakt het toeren tal even in elkaar en komt dan weer terug. De rammel is dan even weg en zo gauw je gas geeft is het weer terug. De airco staat uit. Er is al eens gekeken naar het opnieuw inleren van de injectoren maar dan kan met mijn motor niet.

Iemand een idee?

camiel11

Geplaatst door camiel11 (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mazda 6? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Jack T (0) PRO, 15 jaar geleden

Injectoren kunnen WEL ingeleerd worden bij deze motor.
Is het zoemend geluid ook aanwezig met de airco UIT??, zoniet teweinig koudemiddel in de airco.

Gr. Jack

camiel11 (0), 15 jaar geleden

Jack

Volgens de Mazda dealer zijn het injectoren met vaste weerstand draden en kon inleren niet. Maar ik zal het nog eens navragen.
Kan een turbo ook rammelen/ ratelen of een elektrisch klepje dat opengaat bij ongeveer 2000 tpm?
De airco is in alle gevallen uit.

Wat dat zoemend geluid betreft, dit heeft niet te maken met de rammels. Ik vroeg me alleen af wat er zo nu en dan heen en weer moet worden bewogen, ik heb ooit eens gehoord dat het geleide bladen zijn van het een of ander?

Groeten,

Camiel

Jack T (0) PRO, 15 jaar geleden

Als ze bij jou Mazda dealer de injectoren niet in kunnen leren moet je naar een andere Mazda dealer gaan waar ze het wel kunnen............toch!!!

Als een turbo rammelt is het over en uit met dat ding, en heb je hele andere problemen dus zal dat bij jou NIET het geval zijn. Wat wel kan rammelen bij dat toerental is de vacuumpomp, dit doen ze vrijwel allemaal.

Het zoemend geluid kan ik niet gelijk thuis brengen, komt vanuit de motorruimte of vanuit het interieur, zowel met koude als warme motor, tijdens rijden en/of stilstaand, verwarmingsysteem aan en/of uit?????
De standkachel onder de motorkap maakt een dergelijk geluid maar hoor je niet tydens rijden.

Gr. Jack

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mazda 6 of stel zelf een nieuwe vraag.