Mazda 6: Remmen mazda 6

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2liter

Het is een mazda6 break 2.0diesel, bij rijden (traagrollen) zowel vooruit als achteruit met het stuur volledig overgedraaid (in beide richting heeft hij het) hoord een schrappend geluid(tamelijk scherp, piepend) uit de remmen voortkomend.
Weet iemand wat er mis kan zijn, of er bekend problemen zijn?
Op eerste zicht lijkt alles in orde (schijven en blokken), remt ook prima.

CalibraV6

Geplaatst door CalibraV6 (0) PRO , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mazda 6? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Harald1980 (0) PRO, 16 jaar geleden

Dit komt van de blikjes waar de remblokken in gemonteerd zijn. Deze blikjes kunnen lichtjes heen en weer schuiven, en bij volledige stuuruitslag schuiven ze net ver genoeg om de remschijf te raken. Dat geeft het piepende geluid. Bij de dealer kun je gemodificeerde blikjes halen, deze kunnen niet meer schuiven. Succes ermee!

Groeten Harald.

robertverbeek (0) PRO, 16 jaar geleden

Je kunt ook het gedeelte van het blikje wat tegen de schijf komt plat tegen de remblokhouder tikken zodat het blikje niet meer tegen de schijf kan komen.

Harald1980 (0) PRO, 16 jaar geleden

Als dat nog lukt, meestal is dat hoekje al compleet weggesleten. Vandaar ook mijn advies om die gemodificeerde blikjes te monteren.

robertverbeek (0) PRO, 16 jaar geleden

Het haakje aan de buitenkant is niet gesleten dus deze kan je plat tegen de houder aan tikken.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mazda 6 of stel zelf een nieuwe vraag.