Mazda 3: Ruitenwissermotor krijgt geen stroom

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

Ik heb waarschijnlijk een massaprobleem, bij de ruitenwisser motor, nu las ik iets over een extra massadraad aanleggen van het chassis naar en motor.
(schijnt ook een terugroepactie te zijn geweest in 2011 van de mazda met een oxidatie probleem bij de aansluiting) maar welke kabel moet ik hebben voor de massa?? Neem aan de zwarte en deze strippen en verbinden met de chassis?? of zit ik er dan naast??

Zo stond het ooit op google:
Onderzoek wees uit dat de massapin van de ruitenwissermotor enige oxidatie vertoonde, waardoor deze geen goed contact meer maakte en de motor zou kunnen uitvallen.
De reparatie, waarbij een extra massadraad aan de ruitenwissermotor wordt gemonteerd, is uiteraard gratis voor de klant.

Dealer gebeld, maar die is niet meer gratis, volgens mij is dit niet zo'n spannende ingreep.

De zekeringen zijn verder oke en alles is doorgemeten, dus andere zaken zijn reeds uitgesloten, wil graag weten welke kabel ik moet hebben en hoe dit het makkelijkst is om te leggen.

Dank alvast!!

Erwin

Het is inmiddels opgelost, de motor van de ruitenwisser bleek kapot te zijn

brutus69

Geplaatst door brutus69 (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mazda 3? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Hans4040 (190) PRO, 11 jaar geleden

Bedankt voor de feedback.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mazda 3 of stel zelf een nieuwe vraag.