Mazda 5: Startproblemen

Bouwjaar: 2008, Brandstof: Benzine

Wie kan mij helpen? Onze auto, een Mazda 5 1.8 touring uit 2008, start steeds niet. Hij is bij een garage al meerdere keren nagekeken en daar kunnen ze niets vinden. De accu is er vorig jaar nieuw ingezet en is al twee keer doorgemeten, daar is niets mee aan de hand. Onze auto heeft deuren die elektrisch open en dicht gaan met de handzender. Omdat wij zelf het vermoeden hadden dat het daar mee te maken heeft hebben wij ook hier de elektra al afgehaald,zodat we zeker weten dat daar geen stroom wegloopt. Het is elke keer 's ochtends dat de auto niet start. En ook als het wat kouder is, lijkt hij vaker niet te starten. De garage weet niet meer waar ze het moeten zoeken.. Heeft iemand dit al eens meegemaakt? En zo ja, wat was het probleem en vooral de oplossing!?

Nicob

Geplaatst door Nicob , lid sinds 6 jaar geleden

7 Reacties

kaleido 1 PRO, 6 jaar geleden

Niet starten of niet aanslaan , lege accu of wel goed rondgaan ?

Nicob, 6 jaar geleden

Als ik hem probeer te starten gaan alle lampjes op het dashboard flikkeren. Maar starten doet hij niet. Iets zorgt ervoor dat de accu steeds leeg is,...

kaleido 1 PRO, 6 jaar geleden

Kijk je staat dus met een lege accu , dat houd dus in dat je waarschijnlijk lekstroom hebt.
een beetje garage heeft dit zo gelokaliseerd , meten is weten.
Min klem van de accu er af , amperemeter er in serie tussen , en 1 voor 1 de zekeringen er uit halen en kijken wanneer de lekstroom weg is of in ieder geval zakt tot 0.02A
Dynamo B+ er af om te controleren of er een diode defect is in de dynamo.
Extra items zoals versterkers telefoon infotainment ook ontkoppelen.

Nicob, 6 jaar geleden

Donderdag gaat hij wéér naar de garage. Dit keer heb ik verteld wat u hierboven aangeeft. ze gaan er weer naar kijken. Ben benieuwd..

gz PRO, 3 jaar geleden

en wat was het ???

kaleido 1 PRO, 3 jaar geleden

Ja ben ik ook na 2 jaar zoeken wel benieuwd naar !
Geen oplossing plaatsen is zo jammer.

sandbeek, 6 dagen geleden

En?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mazda 5 of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.