Mazda 121: Water in mijn bolleke

Bouwjaar: 1993, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.3

Hallo,

Ik heb een waterprobleem in mijn auto. Het is dus een mazda 121 met een cabriodakske.

Onder mijn beide voorzetels heb ik een paar keer een heel aquarium aan water aangetroffen. (En aangezien mijn wegenatlas daar lag, was het hele wegennet ook ondergelopen) Dit weekend was het enrom erg, daarvoor was het een beetje vochtig.

Ik heb zaterdag een eerste keer een halve emmer water eruit gehaald zondag nog eens twee keer en deze morgend nog eens een half emmerke.

We hebben de wagen al helemaal nat gespoten en ik maar zoeken naar een mogelijke lek, maar niets te vinden.
Voor de rest is er nergens ook maar een druppel water te bespeuren, enkel net onder de zetels.
Het water kan erin, maar blijkbaar er niet uit, jammer genoeg.

Als er iemand enig idee heeft wat het zou kunnen zijn, ik ga direct op onderzoek uit, want ik ben redelijk gek van mijn bolleke en kon wel huilen, maar ik heb mij op tiçjd bedacht zodat extra wateroverlast vermeden werd.

Bedankt

Veerle en haar bolleke

Veerline

Geplaatst door Veerline (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mazda 121? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Jack T (0) PRO, 18 jaar geleden

Hallo Veerle, de enige manier voor jou om het lek op te sporen is toch met de tuinslang de hele auto stukje na stukje nat spuiten evt. iemand met een lamp in de auto en de ander spuiten.

evt. plekken waar het binnen kan komen zijn: loszittende voorruit, langs de portierbekleding, een carrosserienaatje wat open staat door evt. schade enz. enz. enz.

Nico8119 (0), 18 jaar geleden

Ik heb dat ook eens gehad met een golf. Bleek dat de waterafvoer bij de vooruit onder de motorkap verstopt zat zodat het water via de ventilator naar binnen liep.

qengelberts (0) PRO, 17 jaar geleden

Kijk ook even bij de achterlichten van dit type. Wilt nog wel eens een hoop water doorlaten. Wat dan bij het reserve wiel komt. Echter als het daarvol is loopt het ook door naar voren.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mazda 121 of stel zelf een nieuwe vraag.