Mercedes-Benz 300: 2xGloeiboegies zitten vast

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2996cc

Hoi

ik heb een Mercedes E300Td van 98

2xgloeiboegies zitten vast en zijn kapot dus daardoor loopt de auto 's morgens paar seconden op 4cilinders en dan natuurlijk weer op 6cilinder

ben naar een garage gegaan en die heeft de 2xkapotte gloeiboegies in laten zitten en andere 4 boegies die nog goed waren vervangen waarom ?die 4waren toch nog niet kapot

ik wil weten waarom die boegies vast zitten en hoeveel risico er bestaat als je er iets kracht op zet om hem los te krijgen ?

en als ze doorknappen en dan kop er af ?

en nu dus 2xkapotte en 4xnieuwe boegies zitten erin zal dit geen probleem zijn ?
kan er verdere gevolgen zoals motorschade ?

en als er een jaar later nog 2boegies vast gaan zitten en dan ? dan zal die niet meer starten omdat 4boegies al vast zitten

graag advies wat ik beter kan doen

Mvg Seref

Seref795

Geplaatst door Seref795 (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz 300? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

sytze (0) PRO, 17 jaar geleden

Ga naar een bedrijf wat beschikt over een speciale trekker voor deze gloeiers, dat is de enige juiste manier om ze er goed uit te krijgen. Wij hebben er een speciale trekker voor, een andere manier, maar daar moet je wel mee oppassen! is de auto laten lopen met de borging eraf en dan de boven kant afdekken met een dikke houten balk, meestal komen ze dan na een tijdje er vanzelf uit. Let hier wel op want het ie niet zonder risico. Als je de bovenkant niet afdekt of de gloeier knalt eruit is het een projectiel! Het kan wel maar pas er mee op.

Sytze

marinus (0), 17 jaar geleden

ik kan mij voorstellen dat de kabel van de 1e en 6e cilinder er moeilijk af gaat. ik heb hiervoor een wat dikker katoennen touwtje gebruikt wat in met een mastworp heb vast gemaakt. met behulp van een schroevendraaier als tegenkracht heb ik de dop eraf gekregen. het lijkt mij sterk dat de gloeier met een passende sleutel er niet uit te krijgen is. Het blijkt wel dat het altijd om de achterste gloeier gaat. veel succes.

marinus (0), 17 jaar geleden

ik ben nog wel even benieuwd hoeveel kilometer deze auto heeft gelopen?

Seref795 (0), 17 jaar geleden

Hoi

errug bedankt ...

en oja hij heeft circa 250dkm gelopen

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz 300 of stel zelf een nieuwe vraag.