Mercedes-Benz C-Klasse: abs bas lampje blijft branden

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Diesel, Motorcode: 200 cdi

sinds een paar weken blijft abs bas lampje branden. systeem is uitgelezen en men krijgt de oorzaak niet te zien. men vermoed printplaat kapot maar rare is dat hij af en toe uitgaat en na een paar dagen weer aangaat. wie kan mij de oorzaak vertellen.

pla

Geplaatst door pla (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz C-Klasse? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Pieterb1 (0), 15 jaar geleden

Waarschijnlijk de remlichtschakelaar.
Een nieuwe kost ca. €35,-

PB

Harmenb (0), 15 jaar geleden

Ik heb hetzelfde gehad, auto aan en uit en het was over. De mb dealer zei bij het uitlezen dat het de linker abs sensor achter was. Ik heb ook mijn remlichtschakelaar vervangen maar dat hielp 1 week. De abs sensor bleek een enkele op het cardan te zijn dus ik weet niet hoe ze dat hebben uitgelezen. Mijn remblokjes achter waren wel helemaal op, vervangen en er tot nu geen last meer van gehad.

Edwin500sl (0), 15 jaar geleden

Ik zou op zoek gaan naar een draadbreuk, meestal onder de auto, volg de bedrading van de ABS sensoren.

Ook gecontroleerd of de stekker op de Abs computer goed vast zit?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz C-Klasse of stel zelf een nieuwe vraag.