Mercedes-Benz B 160: Accu leeg, auto kan niet verrold worden?

Bouwjaar: 2010, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld

Mijn moeder mag niet meer autorijden. Haar auto, een Mercedes-Benz B 160 BlueEFFICIENCY van 2010, staat nu een week in mijn garage. Omdat de auto redelijk lang is, had ik hem iets naar achteren gerold, om plaats in de garage te winnen.

Nu wil ik ermee rijden en blijkt dat de accu leeg is. De accu bevindt zich onder de passagierszetel.

Omdat de auto 30cm van de garagepoort (kantelpoort) staat, kan ik de poort niet open doen om de auto buiten te zetten en startkabels aan te koppelen.

Daarom wou ik de auto eerst weer een beetje naar voren rollen, om zo de poort te kunnen openen, en daarna naar achteren naar buiten te duwen.

Dat lukt gewoonweg niet! Het lijkt wel alsof er een soort blokkering op de auto zit. Kan ik dit blokkering manueel ongedaan maken? En hoe doe ik dat dan het best?

Dank bij voorbaat voor jullie tips & tricks!

inie

Geplaatst door inie (0) , lid sinds 6 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz B-Klasse? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

inie (0), 6 jaar geleden

Probleem opgelost: door wat speurwerk op het internet tot de vaststelling gekomen dat er een soort van parkeervergrendeling opzat. Er bevindt zich op het bestuurdersportier een knop met de letter "P".


Vrijzetten: Aan de parkeerremgreep P trekken.
• De elektrische parkeerrem kan pas worden vrijgezet als de sleutel in het contactslot in de stand 1 of 2 staat.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz B-Klasse of stel zelf een nieuwe vraag.