Mercedes-Benz A-Klasse 2002: Achteruit rijden vreemd

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: 166 940, Motorinhoud (cc): 1400, Vermogen (kw): 60

Dag, vanwege mijn gezondheid heeft mijn auto lange tijd stil gestaan. Heb de buurman gevraagd een stuk te gaan rijden. Hij vertelde mij dat de auto wel startte, maar hij kon niet achteruit, alsof er iets in de weg zat in de auto zelf. Ik heb dit ook al eens gemerkt. Een soort plofje, alsof ie wat naar beneden zakt, en dan rijdt ie, en merkte verder niks. Wat zou dit kunnen zijn? Alvast bedankt voor de moeite om te reageren!

EKM72

Geplaatst door EKM72 (0) , lid sinds 1 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz A-Klasse? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

harry4203 (430) PRO, 1 jaar geleden

Als ik iets moet gokken, denk ik dat er een rem vast zit.

    Mag ik vragen wat ik het beste kan doen? Deze vrouw weet niet veel van auto's. Auto is gekeurd en geen aandachtspunten destijds. Bedankt, waardeer het zeer. - EKM72 (0), 1 jaar geleden

kaleido 1 (1600) PRO, 1 jaar geleden

Dat denk ik ook , remmen zijn blijven plakken , vast geroest , door het stilstaan .

    Bedankt ook voor de reactie. - EKM72 (0), 1 jaar geleden

kaleido 1 (1600) PRO, 1 jaar geleden

Niks aan de hand gewoon rijden , en als je het niet vertrouwd langs de garage.
Apk zegt niets , is een moment opname .

    Ik begrijp het. Hartstikke bedankt! - EKM72 (0), 1 jaar geleden

harry4203 (430) PRO, 1 jaar geleden

Je kunt de remmen een keer laten controleren door de garage, echter dat een remblok/schoen na een tijd stilstaan, zeker wanneer het ook nog heeft geregend, even vast zit is in principe normaal. Ik neem aan dat deze klacht alleen speelt wanneer de auto een aantal dagen niet is gebruikt? Zou em ook in zn p of in de versnelling wegzetten ipv op de handrem.

    Klopt, alleen heeft ie nu wel echt lang stil gestaan. Dat laatste wat je zegt ga ik zeker onthouden. Nogmaals bedankt! - EKM72 (0), 1 jaar geleden

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz A-Klasse of stel zelf een nieuwe vraag.