Mercedes-Benz E-Klasse: advies

Bouwjaar: 2000

Hallo ik ben van plan een E-klasse combi te kopen van het bouwjaar febr. 2000. Het betreft een 220cdi met 280 duizend kilometer. Ik heb de auto vandaag bekeken en zag er op de gebruikelijke sporene na netjes uit. Mijn vraag is nu moet ik de auto voordat ik tot de verkoop overga eerst uitlezen bij de dealer om eventuele gebreken op te sporen?
Bij het starten gaf de boordcomputer meteen aan allerlei service meldingen aan.
Wie kan mij adviseren?

(rij al 5 jaar een mercedes 200d die op dit moment 445000 kilometers heeft afgelegd en ben daar tevens zeer te vreden over).

snijders10

Geplaatst door snijders10 , lid sinds 16 jaar geleden

2 Reacties

plurkje PRO, 16 jaar geleden

Als de verkopende partij ermee accoord gaat is het uitlezen wel een indicatie v/d stand van zaken. Dan kan de betreffende monteur direct vertellen welke service + extra's er opstapel staan. Dit geeft mogelijk wel een extra onderhandelings positie.
Denk ook bijvoorbeeld aan de staat van de banden, schijf diktes en de conditie van het hogedruk systeem (verstuivers & pomp etc.)
Deze zaken zijn allemaal te printen en te voorzien van een prijsindicatie. Wil de verkoper daar niet aan mee werken moet de inruilwaarde wel heel gunstig uitpakken, zou ik willen zeggen.
Succes

snijders10, 16 jaar geleden

Bedankt voor de reactie en het advies. Ik heb toch maar van de koop afgezien omdat ik er geen goed gevoel bij had. Moet nu maar weer verder zoeken naar een andere E-klasse waarbij het internet een handig hulpmiddel is.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz 124 of stel zelf een nieuwe vraag.