Mercedes-Benz 416: Airco werkt op 1 verluchting(opening)

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Diesel

Mijn camper gebouwd op een sprinter 416 heeft volgend probleem;de airco werkt maar op 1 opening bovenaan de tableau.
Al de andere luchtmonden blazen een wel iets koudere lucht maar zeker geen airco lucht.
aanvoer buizen zijn vrij.bediening boven en onder werken uitstekend,
De schakelaar koud en warm is electrisch bediend,kan hiermee iets mis zijn.

mobilhomefreak

Geplaatst door mobilhomefreak (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz 416? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

JagerAutomotive.nl (0) PRO, 13 jaar geleden

Wordt de lucht die je voelt ook wel genoeg koud? Heb je gemeten wat de uitstroomtemperatuur is uit het rooster waar je wel koude lucht voelt. Als je daar ook niet echt hele koude lucht merkt, zou ik eerst het systeem opnieuw laten afvullen. Ieder aircosysteem verliest ieder jaar wat van het gevulde koudemiddel en na een aantal jaren wordt de werking dus minder door een te lage vulling.

mobilhomefreak (0), 13 jaar geleden

de temperatuur die uit de ene opening komt is wel degelijk airco koud.
uit de andere verluchingsroosters komt gewonen koele lucht van buiten.De vloeistof(hoeveelheid en druk)die is vorig jaar gecontroleerd in een MB garage.
Het is ineens gekomen sinds mijn laatste rit naar mijn vakantiebestemming.
Ik zou graag de oplossing vinden voor ik terug huiswaarts keer.

mobilhomefreak (0), 13 jaar geleden

heb alles gedemonteerd langs de motorzijde en langs de binnenzijde tot op de radiator die achter de luchtmonden zit.Alles is zuiver van vuil(dus dit kan niet de oorzaak zijn).De motor laten draaien zonder interieurfilter en terwijl alles gedemonteerd is met hetzelfde resultaat.Zal bij thuiskomst de gasdruk opnieuw laten controleren want iets anders kan het volgens mij niet meer zijn.

JagerAutomotive.nl (0) PRO, 13 jaar geleden

De druk zegt niet alles in een airco-systeem, dat is afhankelijk van meerdere factoren dan alleen vullingsgraad. Als de hoeveelheid is gecontroleerd, dan moet het systeem dus ook opnieuw afgevuld zijn anders is dat niet te controleren. Als dat zo is, zou er dus ook contrastvloeistof bijgevuld moet zijn en kan je mbv wat speciaal gereedschap zien of het systeem ergens lekt.

mobilhomefreak (0), 13 jaar geleden

Jarno,
Wat zou u dan in mijn plaats als eerste laten uitvoeren(of zelf uitvoeren)?
De leidingen inspuiten met een zeepzopje op lekkage's?
de motor moet hiervoor draaien met de airco aan waarschijnlijk.

JagerAutomotive.nl (0) PRO, 13 jaar geleden

Ik zou om te beginnen het ac-systeem laten leeg halen om te zien hoeveel koudemiddel er nog aanwezig is. Is er te weinig, dan moet je zoeken naar een lekkage. Is er nog genoeg aanwezig, dan moet je de verschillende onderdelen in het systeem controleren op een juiste werking.

mobilhomefreak (0), 13 jaar geleden

Vorig jaar heb ik de (electrische)koeler die vooraan aan de radiator zit heraangesloten via een trekschakelaar binnen.Dit om bij steile en langdurige hellingen de temperatuur op peil te houden.Kan dit er iets mee te maken hebben.Het is wel al sinds vorig jaar zo aangesloten ne nadien heeft de airco nog goed gewerkt.Let wel;het gaat om de koeler die VOOR de radiator zit.De ventielatieschroef aan de zijde van de motor (dus achterkant radiator)is niet anders aangekoppeld.

JagerAutomotive.nl (0) PRO, 13 jaar geleden

Dat weet ik zo niet zeker, maar ik denk niet dat dat invloed zou kunnen hebben. Is de auto ook al eens uitgelezen?

mobilhomefreak (0), 13 jaar geleden

Opgelost.
Ik heb vandaag mijn mobilhome binnen gedaan bij de dealer en het probleem zat hem achter de middenconsole waar de bediening van de verwarming zit.Een of andere kabel zat geklemd waardoor een klep dicht bleef.
Hopelijk valt de factuur ook nog mee.
Bedankt aan allen die mij hebben bijgestaan met hun goede raad.
Marnix

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz 416 of stel zelf een nieuwe vraag.