Mercedes-Benz A-Klasse 1999: Armsteun plaatsen A klasse W168 1999

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Diesel, Motorcode: 170CDI

Middenarmsteun (origineel, komt uit identiek model 2000) plaatsen ipv huidige dubbele bekerhouder.

Vraag : zijn de voorzieningen er, meer bepaald de voorziene vijsgaten -vijf stuks- om zwarte beugel onder console vast te vijzen? Daarop wordt dan de armsteun bevestigd en afgewerkt met 2 zijplaten.

Ludo D.

Geplaatst door Ludo D. (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz A-Klasse? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

arie549 (0) PRO, 15 jaar geleden

poeh, heb al eens zo;n ding er in gezet...maar das al wel een paar jaar geleden...

als ik het niet mis heb moet je de complete console loshalen tussen de stoelen in, de gaten zijn al aanwezig...

Ludo D. (0), 15 jaar geleden

Best de voorzetels eruit halen dan want console gaat er moeilijk uit. En twee achterste vijzen zitten werkelijk onder het tapijt dus dat moet een beetje weggesneden.
Ik hoop als ik dan zo ver zit dat die vijsgaten echt aanwezig zullen zijn, standaard af fabriek. Maar is dit zeker?

arie549 (0) PRO, 15 jaar geleden

ff graven int geheugen, tis enkele jaren terug dat ik het heb gedaan..

ik heb in ieder geval die zetels er niet uit gehad, das zeker....en zo goed als ik weet zaten indd de gaten er al in..

Ludo D. (0), 15 jaar geleden

Volgens gegevens op de Duitse site Elchfans zit dit er bij de ene wel in voorzien, bij de andere dan weer niet (afhankelijk van bouwjaar en dan zelfs van maand aflevering/bestelling/af fabriek).
Ben benieuwd als ik er aan begin.
Zo die niet erin zitten en ik gaten boor : wat zit daaronder en is er gevaar?
Ik heb die armsteun uitgebouwd uit andere A en ik heb vastgesteld om gemakkelijk te werken en console te verwijderen het best is de voorzetels eruit te nemen. Ik heb ook reacties gelezen dat er modellen zijn (origineel of niet) die gewoon vastgezet worden met 2 vijzen.
In de console zelf heb ik bij het andere voertuig merkpunten gezien die ook te zien zijn op de armsteun (uitsteeksels op armsteun, uitsparingen in console). Kan dit op iets wijzen?

Ludo D. (0), 15 jaar geleden

Armsteun is dus geplaatst, zetels eruit halen met torkinbussleutel 12 (apart gekocht : 11€). Hoe de console over de handrem moest heb ik niet gevonden dus dan maar zo verder gedaan. De originele zwarte beugel heb ik enorm moeten aanspassen (stukken wegslijpen); het was hoegenaamd niet nodig om die beugel te bevestigen aan de bodem (gaten voor vijzen waren NIET aanwezig), met het ene centrale bevestigingspunt en beugel verder steunend op de bodemplaat staat armsteun muurvast.
Zie voor alle foto's de link via het origineel geplaatst bericht.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz A-Klasse of stel zelf een nieuwe vraag.