Mercedes-Benz SLK-klasse 2002: Auto start niet

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: 112 947, Motorinhoud (cc): 3200, Vermogen (kw): 160

De accu is geheel leeggelopen en wil met een starthulp niet meet starten. Je hoort alleen een continue tikkend geluid tijdens de start poging.
Kan de accu defect zijn. Het ontladen is waarschijnlijk gebeurd door continue afgaan van het alarm tijdens afwezigheid. Accu heeft al 2 weken ontladen gestaan.

maartenrijkers

Geplaatst door maartenrijkers (65) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz SLK-klasse? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

3 weken geleden - kaleido 1

Eerst accu opladen volledig lege accu pakt alle spanning/stroom weg.

check

Beste antwoord, geplaatst door

3 weken geleden - Hans4040

Ik ben bang dat de accu overleden is...
lees dit maar eens:
https://www.accuweb.nl/service/accu-weet...

    Beste Hans4040 (520) bedankt voor je antwoord, ik denk ook dat accu vervangen moet worden. - maartenrijkers (65), 3 weken geleden

3 weken geleden - Heino4267

Dus (als de accu defect is) eerste accu vervangen. Daarna checken of de laadspanning voldoende is (13,5 Volt of hoger bij 2000 omw/min is goed). En daarna kijken of verbruikers aan blijven als de auto op slot is en in rust gekomen en/of de ruststroom uit de accu meten als de auto al 10 minuten afgesloten is: dan moet de ontlaadstroom uit de accu kleiner zijn dan 90 mA.

    90mA is veel te veel.
    Ruststroom mag niet boven 40mA uitkomen (0.04A) - Hans4040 (660), 3 weken geleden

1 week geleden - maartenrijkers

Met de jumpstarter gaf de auto een continue tikkend geluid tijdens het starten. Blijkt de accu door geheel ontladen te zijn geweest geheel kapot. Een nieuwe geplaatst en direct lopen. Allemaal bedankt voor de tips en mogelijke oorzaken die jullie gedeeld hebben.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz SLK-klasse of stel zelf een nieuwe vraag.