Mercedes-Benz C-Klasse: Auto start soms niet bij warme motor

Bouwjaar: 1995, Brandstof: Diesel, Motorcode: C-200

Auto start soms niet als motor warm is. Begon met 1x in de maand, maar nu komt het ongeveer 1x per week voor. Als ik na een rit van 15 minuten de auto uitzet, en dan na ongeveer 10 minuten de auto weer start, dan slaat hij aan, maar slaat na ongeveer 5 seconden weer af (alsof de start onderbreker de brandstof toevoer blokkeerd).
Als ik hierna een paar minuten wacht en het dan weer probeer dan slaat hij soms aan, zo niet dan weer een paar minuten wachten en nogmaals proberen. Binnen een minuut of 10 loopt hij dan weer en kun je er verder helemaal niets aan merken. Als ik de auto start bij warme motor en ik geef wat gas dan kan ik direct horen of hij na een paar tellen af gaat slaan, hij houdt dan wat in, op dat moment het gaspedaal vol intrappen helpt niets, hij slaat dan toch af. Heel soms start ik en rij weg met warme motor en dan hoor ik ook dat hij even een seconde wat inhoud, maar dan is het over en is alles normaal.
Brandstoffilter al vervangen, ook geen luchtbellen te zien in de brandstof slangen. Omdat de auto altijd start als de motor koud is lijkt het mij inziens iets te maken te hebben met het vacuum systeem. Of het is iets met de start onderbreker, maar dan vind ik het vreemd dat het nooit voorkomt bij koude motor, en bij warme motor binnen 10 minuten weer over is.

Is er iemand die ook ooit zoiets aan hand heeft gehad en mij een goede tip kan geven? Alvast bedank.

edwinkeesje

Geplaatst door edwinkeesje (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz C-Klasse? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

ster (0), 16 jaar geleden

lijkt mij meer een electrisch probleem kijk de bekabeling van je kabelboom eens na op haarscheurtjes
vooral dicht bij de motor omdat die iets soepeler wordt al hij warmer wordt

edwinkeesje (0), 16 jaar geleden

Het lijkt me geen kabelboom probleem, vanavond had ik het weer. Een rit van 10 km, een uur daarna start ik de auto, kan ongeveer 20 meter rijden en dan slaat de auto af. Omdat ik denk dat het iets met vacuum te maken heb ik her en der een slangetje losgetrokken en weer vastgezet, alles bij elkaar een minuut of 5 gekeken onder de motorkap, ingestapt een keer op de start onderbreker gezet en weer van de start onderbreker afgezet (origineel mercedes met afstandbediening richten op binnenspiegel) en hierna start de auto onmiddelijk.
Wat ik me ook afvroeg of dat het iets met een klep in de luchtaanvoer kan zijn. Wordt daar een klep dichtgezet als je de auto uitzet? Zo ja wat gebeurt er als die blijft hangen.

DeKuip (0), 16 jaar geleden

O-ringen vervangen van je brandstofleidingen geeft namelijk ook deze storing,na starten weer afslaan bij warme motor! heb het zelfde gehad (C220 CDI)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz C-Klasse of stel zelf een nieuwe vraag.