Mercedes-Benz C-Klasse: Automaat probleem zonder oplossing

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine

Goedenmorgen,

Als bezorgde vader wil ik graag op dit forum een zeer groot probleem voorleggen,

Onze oudste zoon heeft een c180 in duitsland gekocht van het bouwjaar 1996 een automaat deze met een autoambulance opgehaald en hier bij de rdw laten keuren daarna ongeveer 500 km ermee gereden en toen begon de automaat te slippen in de 1e en 2e versnelling auto weggebracht naar de garage deze melde dat de olie in de bak verbrandt was en vervangen moest worden is toen gebeurd probleem nog steeds aanwezig en verergerde weer terug gegaan naar de garage deze zou proberen om de riem?? bij te stellen hierna auto opgehaald auto wou nu niet sneller dan 40 km/h en blijft alleen in de 3e versnelling staan en schakelt niet meer advies van de garage was bak vervangen zelf de bak vervangen probleem nog steeds hetzelfde andere garage geweest heeft de auto getest sensoren zijn goed kan een kabelbreuk zijn o.i.d probleem niet te vinden weer naar andere garage gebracht (mercedes specialist) gister te horen gekregen dat schakelpook, krukassensor, lambdasonde, luchtmassameter, computer stuk zijn software past niet bij hardware kortom een kostenplaatje van zo'n 2500 tot 3000 euro anders gezegd auto is total loss wie kan ons helpen met dit probleem ???

bij voorbaat dank
een bezorgde vader

triker johan

Geplaatst door triker johan (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz C-Klasse? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

willy9 (0) PRO, 14 jaar geleden

computer en luchtmassameter kan u misschien laten testen bij www.actronics.nl - voor de automaat inf---www.automatenrevisie.nl- verlof tot 1/8/ 09 --de automaat is het een electonische geregelde u geeft twee jaartals op 1986 en 1996 vermoet laatste ch nr wdb202018-- verder de aan gegeven fout onderdelen kwamen deze terug na wissen der fouten anders kunnen deze nog van en vorige keer -- zijn--dus niet op aan te gaan ---- van motor die slecht draaid is geen sprake van --krukas sensor kapot uit gesloten (geen signaal draaid niet of start zelfs niet) te meten met HHT of STAR
--- lambdasonde ???? draaid slecht ofverbruikt te hoog
-- luchtmassameter lucht/benzine verhouding te zien op HHT of STAR indien hier een foute verhouding is ---opgelet ; kan wel een slecht schakelende automaat geven( soort gevoel van noodloop)

CARS&MOTORS (0) PRO, 14 jaar geleden

je hebt de bak vervangen??
is deze ook aan de regelmodule aangemeld?
anders reageert ie niet(blijft in 3e hangen) en zal in 1 versnelling blijven staan
1rst naar de dealer en vragen of ze deze bakmisschien??? kunnen aanmelden
hopelijk was de bakcode gelijk en de regel module vd bak ook

triker johan (0), 14 jaar geleden

Gisteren auto opgehaald bij garage deze hebben de bak gereset en voorzien van nieuwe codes auto rijdt weer perfekt
En een gelukkige vader

Bedankt voor jullie reacties

Hans4040 (190) PRO, 14 jaar geleden

Bedankt voor de feedback, gelukkige vader.

mvg,
moderator.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz C-Klasse of stel zelf een nieuwe vraag.