Mercedes-Benz E 350 CDI: automaat spontaan in P

Bouwjaar: 2010, Brandstof: Diesel, Transmissie: Automaat

We hebben een Mercedes E350 CDI staan met 7G tronic automaat met diverse schakelklachten. De schakelklachten hebben we kunnen oplossen met spoelen maar wat blijft: als er ongeveer een uur met de auto gereden is springt de automaat bij stilstand spontaan en p en wil er dan ook niet meer uit. In het instrumentenpaneel is links onderin dan een P te zien die bij ongeveer 30 km/h verdwijnt. Na uitzetten en weer starten is de storing meestal even weg maar het komt ook voor dat de auto bij wegrijden ratelend in P tot stilstand komt. Uitgelezen met autocom en star, geen fouten in motor en bak. Na afkoelen rijdt de auto weer zoals het hoort. Iemand een idee?

dfcverspeek

Geplaatst door dfcverspeek PRO , lid sinds 12 jaar geleden

4 Reacties

Hans4040 PRO, 3 jaar geleden

Een soortgelijk probleem gehad met een E klasse van 2000, ware het toen een 5 bak, tiptronic automaat.
Probleem zat hier in de electronica van de keuzehendel, vuile en/of versleten contacten.
Het display gaf toen ook verschillende standen aan en vaak wilde de auto niet starten omdat de bak "dacht" dat hij in D of R stond.
Keuzehendel compleet vervangen en probleem opgelost.
Dit is niet helemaal het zelfde probleem, maar het onderzoeken waard lijkt mij...

dfcverspeek PRO, 3 jaar geleden

Bedankt voor de suggestie, maar het gaat bij mij om een 7G tronic waar de versnellingen elektrisch worden ingeschakeld, bediening is met een hendel aan het stuur.

dfcverspeek PRO, 3 jaar geleden

Probleem bleek in het elektronisch contactslot te zitten, deze is vervangen en probleem opgelost.

Hans4040 PRO, 3 jaar geleden

Mooi zo, bedankt voor de feedback.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz 124 of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.